Storebror och Lillasyster

De kan kivas och tjafsa men de kan verkligen vara så snälla mot varandra. En gång när Lillasyster blev arg över att hon var tvungen at bära sin egen ryggsäck på ryggen som de två andra och slängde i väg den över dagisgården med full kraft, då kom Storebror gentlemannamässigt och tog upp hennes ryggsäck och bar den en bit.

I helgen ville Lillasyster bära ner sin lilla söta vita docksäng med dockor i. Storebror steg in som den gentleman han kan vara och bar ner hennes docksäng åt henne. Hittade honom i trappan släpandes på docksängen.

Tänk att de kan göra sådant för varandra!

Att ha tätt är kul när de är så här stora nu. Det negativa för Storebrors del är att han sällan får känna sig större än sina småsyskon, tvillingarna, för att ålderskillnaden är för liten mellan dem. Häromdagen skulle han testa att äta med kniv och gaffel och det gick bra. Men de små twinsen blev inspirerade med av det och det gick lika bra för dem. Tyvärr för Storebror.

Men, han fick i alla fall gå i väg själv med några kompisar och deras mamma häromhelgen. Då kände han sig stor. Trots att han var lite nervös för att gå i väg utan nån av oss föräldrar och blev mutad med att få en glass efteråt. Han är blyg av sig i okända situationer.

//manon

Kommentarer
Postat av: Annaa M

Mellanbarnen hamnar lätt i kläm. Här är det ju bara Mellan som aldrig någonsin har varit stor och duktig. Äldsta är det ju av födsel och ohejdad vana. Pojkens gentlemannamässighet eller vad man ska kalla det har utnyttjats grovt av storasystrar. Jag tror det började med att han ville känna sig stor och duktig. De var inte sena att utnyttja tillfällena. Tills han sa stopp. Inget mer lydande av ordern "Pojken!" (De använde just det uttrycket, inte namnet.) Lite omskakande för framförallt största systern.

Postat av: Manon

Har tänkt på det Annaa, att det är därför han gör så! Ska försöka se till att han inte blir utnyttjad och få känna sig STOR. Han får i alla fall en tia i veckan i veckopeng som han lägger i en spargris - det får inte twinsen:). Men, som sagt, det är svårt att få honom känna sig STOR.

2007-10-23 @ 10:48:45
URL: http://manon.blogg.se
Postat av: Ullis

Rart att bära ner docksängen!! Gulligt scenario! =)

2007-10-23 @ 12:41:20
Postat av: Manon

Ullis- det var det var det också, gulligt! Hon visade var den ska stå (hrmpf inför framtida ev makar:)). De månar faktiskt om varandra och hjälper varandra. De kan tex slänga bananskal åt varnadra od eller hämta saker åt varandra mellan varven:). Så gulligt att se hur de växer i hop!

2007-10-23 @ 13:08:41
URL: http://manon.blogg.se
Postat av: Ullis

Trots nästan 4 år mellan mina barn så händer det att denna typ av ömhet plötsligt skymtar mellan varven! Det är så mysigt att se! =)

2007-10-23 @ 16:45:10
Postat av: Ullis

Det man inte har i huvudet...
Skulle skriva att jag redan fått strul med den nya datorn! :´((
Usch, det är så trist. Det är så typiskt hemma hos oss där vi alltid har problem med alla våra elektrika saker, även om de är nya. Det slår aldrig fel. Dags att bosätta sig ute i skogen, med enbart vedeldad spis eller...? :-/

2007-10-23 @ 16:48:40
Postat av: Annaa M

Hoppas ni hade tyckt det var lika gulligt om Storebror hade varit en Storasyster...hm nu ska vi inte hamna i könsrollsträsket.

Kan inte låta bli att påminna mig om en bekant vi har och som brukar bli ihågkommen så här "den Jonas som slängde en docksäng i huvudet på M" varvid någon snabbt inflikar "hon förtjänade det säkert".

2007-10-23 @ 17:09:45
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: Manon

Ullis - o ja, mellan storasyster och mellanson är 4,5 år och det går bra det med, och visst är även de ömsinta:). Vad jobbigt med strul med datorn!! Vi har vista och det suger...

AnnaaM: Självklart:). Samtidigt är jag lite kass feminist (säger som Zofy:)), tycker det är gulligt med chevalereska pojkar:)

2007-10-24 @ 10:26:44
URL: http://manon.blogg.se
Postat av: Angelina

Måste säga att jag till 100% diggar din blogg. Konstigt nog verkar jag inte kunna prenumerera på din blogg via BlogLovin' och jag undrar vad jag gör för fel. Är det någon annan som också har problem med det här?

2011-07-11 @ 07:04:15
URL: http://gravidforsakring.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback