Grus i ögonen

Första höstlovsdagen! Sitter här och mornar mig med grus i ögonen men känns bra ändå. Jobbade i går kväll. Kom hem vid 23.30 ungefär. Städade lite efteråt, hade svårt att varva ner. Somnade närmare två. Kidsen vaknar vid 17.15. Nu ritar de! Det känns helt underbart fantastiskt att slippa klä på sig och alla och gå på dagis! Lyxigt. Alla verkar ha behov av att få en veckas ledigt mitt i höstlovet.

Gårdagen var i stolletecken. Kidsen bara sprang omkring och busade och hoppade. Sedan blev det rop på att gå på museum och titta på dinosaurier. Det gjorde vi. Och på annat. Mellansonen ville se på utställningen och hjärnan och kroppen. Koncentrationen kort men jag är förvånad över hans intresse. Äldsta var aldrig intresserad av museum i den åldern. Hamnade på Åhléns på hemvägen, köpte galgar för vi har ruskigt ont om dem och jag ska flytta om mina kläder och djupa tallrikar av samma slag vi slagit sönder. Märker hur folk tittar eftersom Mellansonen är kort och tvillingarna är nästan lika långa blir det lite effektfullt med tre små i samma storlek nästan. Kändes bra att kunna åka i väg på muséum och sedan på shopping, allt utan vagn och med skötsamma små barn! Fick beröm för de små på tunnelbanan. Det är så, de är jättesnälla när vi åker i väg med dem så! Även om de var lite stolliga på tunnelbanan ändå. En del stannar och pratar och undrar över dem. Det var än mer spktakel kring dem då de var yngre. En tant i går tyckte att alla deras ögon var så fina!

Så kom vi hem, läste lite och och jag åkte till jobbet. En av cheferna kom också och han kom när jag kom (slump) och var kvar då jag gick. Kändes bra att han var där och såg att jag var där. Alla tre chefer är vänliga mäniskor. Gjorde klart så gott jag kunde Företagets redovisning med avskrivningar och allt. Lite periodiseringar kvar, avsättningar od. Jag känner mig lite stolt att jag lyckades.

I lördags däremot var alla barn trötta. Gnälliga. Märktes efter hand. En tjej kom över och lekte på mellansonens frågan och hon måste ha varit väldigt leksugen för hon stannade trots att Mellansonen var så trött så han ville att hon skulle gå hem rätt snart. han bara däckade.  Men hon fann sig och lekte med de små. Ett tag spelade vi alla ett spel, "fem myror är fler än tre elefanter", ett bokstavsspel tjejen vann. Mellansonen dålig förlorare. Alltid. Han var verkligen för trött för att leka, Ville bara leka själv, orkade inte. Som sagt, tjejen var tapoper och frågade tvillingarna om de ville att hon skulle stanna och lekte med dem. Tvillingarna följde med tjejen hem ett tag. Undrar om mina twins lekte med grannbarnen...de är väldigt tighta våra tvillingar...ovanligt tighta för twins med, eller snarare som man föreställer sig det. Dte lan vara svårt att at sig in i deras lek.

Apropå spel om bokstäver od. Det har varit så mycket smått och vi har lite glömt bort hur stor Mellansonen är. Han kan nu i alla fall räkna till 10 med bara liiite hjälp, han glömmer vid 8,9. Men det blir bra. Liakså med bosktäver. Vi har liksom aldrig suttit med honom. Jag är inte orolig mer än att det är trist för honom eftersom de flesta av hans jämnåriga kan lite bokstäver och räkna. Får ta i den biten innan sexårs. Han är intresserad med. Skulle vilja ha ett spel där man lära sig räkna siffrorna...

//manon

Kommentarer
Postat av: Lotten

Många inlägg som jag vill kommentera men hinner inte riktigt... Sorry!
Jag känner igen det där med att inte hinna med, trots att vi bara har två barn. Vi har nyligen "upptäckt" att vår femåring inte klarar av saker som hans syrra gjorde i samma ålder. Vissa är inte så viktiga, men andra viktigare. En sak är att klä av sig. Han ger upp direkt. Så nu har jag slutat hjälpa honom och det får ta extra tid. Och han KAN ju - men har noll tålamod.
Det andra är bokstäver, han har noll koll. Nu läser han och jag "alfabetsbok" på kvällarna i sängen och han älskar det. Det blir bara hans grej och han vill så gärna lära sig. Det blir också en logopedövning som vi ska göra:-)

Nej - nu hojtar barnen:-)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback