Visste ni?

De ska tydligen ha hjälm på sig då de åker pulka! Hade jag ingen aning om så nu måste jag köpa hjälm åt dem med. OK. Visste ni? Kände mig riktigt oupplyst där:).

Sedan - de är tätare än vad jag trodde, twinsen. Flickan är mer beroende av pojken och vägrar leka då de särar på dem. De är ovanligt täta enligt personalen med även för att vara tvillingar. De försöker sära på dem och de försöker få de intresserade av andra barn men de är väldigt tighta.

Jag har IRL inte träffat på tvillingar som är så här tighta, inte ens tvååriga dylika.

Undrar vad man gör? Antar att det löser sig med tiden som med allting annat men...de är ovanligt tighta...

//manon

Kommentarer
Postat av: Minks

Ja jo när dottern gick på dagis så ville de gärna att det fanns hjälm där för pulkaåkning, men, det fanns hjälmar där att låna också... så jag undrar om vi någonsin tog dit nån hjälm??
//M

Postat av: Susanne m Edith

Så är det på Ediths dagis också - åker man pulka/stjärtlapp/madrass så ska man ha hjälm på huvudet. De har ett litet antal hjälmar för utlåning men Edith har sin egen hjälm där - från det att vintersäsongen startar tills den är slut. Den hänger bredvid galonbyxorna *ler*
Sen har hon brorsans avlagda hjälm när vi åker här hemma. Skulle aldrig komma ihåg att släpa den fram och tillbaka från dagis....

/ Susanne

2007-01-24 @ 22:03:39
Postat av: carina

Ja, Erik har hjälm vid pulkaåkning på dagis. Rätt bra eftersom de har rejäla backar på gården och jag förstår att dagis vill ha det så i och med att det är andras barn de har ansvar för. Det är ju ett enkelt sätt att undvika hjärnskakning på. Slå två flugor i en smäll och köp en hockeyhjälm/lekhjälm som de kan ha när de åker skrillor på helgen!

2007-01-25 @ 07:52:30
URL: http://www.tradgardsliv.blogg.se
Postat av: Havsfrun

Här är det hjälmtvång även på skolbarnen om de ska åka pulka. Jag tycker faktiskt det är ganska bra även om vi aldrig har hjälm på dem när de åker pulka hemma. Men på dagis och skola är det så mycket mer barn samlat på ett ställe så jag förstår om personalen tycker det är skönt med lite extra säkerhet.
Vi använder cykelhjälmarna till både pulkåkning och skridskoåkning. Låna hjälmar har jag blivit lite skeptisk till sen vi tror att storatjejen fick löss efter ett ridkalas då hon lånade ridhjälm. Fast vi har alltid hyrt skidhjälmar vid våra skidresor men i år vet jag inte om vi ska köpa, för löss var inte kul.

2007-01-25 @ 10:46:42
URL: http://www.havsfrun.blogspot.com
Postat av: Hannele

Hjälm är verkligen inte fel. Cykelhjäm kan man väl också ha
(räddade sysstersonen, som kom ner från ett träs med huvudet före).

2007-01-25 @ 13:00:38
URL: http://hannelesparadis.blogspot.com/
Postat av: Manon

Första gången nån på dagis påpekat det, men de kanske inte åkte på förra och förrförra och den dessförinnan:)?

Privat har ungarna inte haft hjälm. Jag får införskaffa. Har ingen att ärva. Köpt en sådan till 4-åringen, allround/hockeyhjälm nu för han gillar skridskor så jag får köpa till twinsen med då!

Tänk att man ändå inte hänger med trots alla barn:).

2007-01-25 @ 14:21:17
Postat av: Annaa M

Nä jag minns inget hjälmtvång, men allt har ju blivit så mycket farligare på 8 år! Hjälmtvånget för skridskoåkningen höll i sig hela grundskolan och gjorde förstås att mina flickor slutade åka skridskor...

2007-01-26 @ 09:06:54
URL: http://annaamattsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback