Barn är kloka

Barn är väldigt kloka och förstår så mycket mer än vuxna tror. Jag minns det från min egen barndom och påminns av andra barn i dag.

I ett mail jag fick från min halvsyster som är 11 år och har tagit kontakt med mig utan att min far och styvmor (henne mor) vet om det så skrev hon att hon vet att min far älskar mig också men visar det bara inte. Varför skulle han annars ha kämpat för vårdnanden av mig? De har alltså pratat om mig och detta är slutsatsen hon dragit.

Jag blev lite paff av att läsa det, skrivet och tänkt av en 11-åring samtidigt som jag VET att barn är 1000 ggr klokare än vad man tror!

Men jag känner fortfarande att jag är less på att tigga om kärlek. Man måste visa kärlek. En förälder kan straffa ut sig. Meningar, ord ligger kvar som när min styvmor än gång sa "om jag nånsin får ett barn som liknar dig så ska jag kasta det i soptunnan". Det finns kvar, inte som smärta utan som en klar och tydlig reva eller repa i historien. En spricka. Det tillsammans med annat.

Som man bäddar får man ligga. Jag tigger inte. Jag mår bättre utan dem i mitt liv 1000 ggr om! Det är deras tur. De lät bli i barndomen. De låter bli nu. Jag kan bara gå efter deras handlingar. Jag skiter i vad de må känna och tänka innerst om de aldrig visar det. Jag klarar mig bra utan de, De har aldrig tillfört nåt. Jag tänker inte tycka synd om varken dem eller mig.

Ärligt - den onda sidan av mig hoppas at de lider helvetes kval över sina handlingar, att det finns nån gudomlig rättvisa. Förlåta - kan inte. Det var oförlåtligt. Jag var ett barn, en själ, en framtid. Vad de gjorde? Värre än inget.

Observera att detta tar jag INTE upp med halvsystern. Hon är fär liten. Men jag blev paff över det hon skrev helt apropå ingenting bara, eller om sin situation. Hon känner sig vilesn och utan familj, hennes pappa är 60 och mamma 49, hon känner inte att hon har släkt.

//manon

Kommentarer
Postat av: Zofy

visst är barn kloka!

jag förstår dig även om jag inte kan förstå hur föräldrar kan göra så mot ett barn (alltså dina föräldrar/styvmor mot dig)både när du var liten och nu....det är så ofattbart för någon som inte varit med om det själv.

jag har ju inga erfarenheter i närheten av vad du har men maken har ju konstiga familjeförhållanden där allt som är jobbigt och inte fin nog förtigs och förpassas till det dolda (som t ex att han pappa inte är hans riktiga pappa) "Pappan" där, alltså min svärfar har två äldre systrar som han inte har haft kontakt med på 15 år. Anledningen: systrarna slutade skriva julkort så han tror att de är sura på honom. De bor fem mil från varandra men kommer förmodligen inte eses förrän på någon av dem begravning....så onödigt....

så tjejen håller fortfarande kontakt med dig? har jag fattat rätt, bor hon ensam hos dem nu eller har du fler syskon?

Postat av: Manon

Ja, hon håller kontakt. Har inte hjärta att bryta, när jag inte svarar på ett tag så skickar hon mail och undrar varför jag inte svarar.

Dessutom får jag känlsa av att hon behöver kontakten...av nåt skäl jag ännu inte helt förstått. Hon verkar i alla fall känna sig familjelös.

2007-01-11 @ 13:15:56
Postat av: carulmare

Roligt ändå att hon envisas! Kanske kan det bli något mycket bra av er kontakt, så småningom?

2007-01-12 @ 06:54:44
URL: http://carulmare.blogspot.com/
Postat av: Manon

Jo, få se vad det blir! on envisas med ett barns självklara envishet!

Få se vad det blir...

2007-01-12 @ 07:36:16
Postat av: Hannele

Mår man inte bra i någons sällskap, ska man undvika det. Enda skälet att jag senare fortsatte att ha kontakt med min far är, att mina barn skulle ha en chans att träffa sin morfar. Det gick i korta stunder.

2007-01-12 @ 09:03:44
URL: http://hannelesparadis.blogspot.com/
Postat av: Ella

Visst är barn klokare än man tror!
Men å så ledsamt det du skriver. Så sorgligt att föräldrar kan förorsaka så mycket skada.

2007-01-12 @ 11:18:13
URL: http://livetefter.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback