Varande

Varje gång jag talar om på dagis att vi ska vara lediga, som nästa vecka pga sportlov så frågar de glatt vart vi ska åka nånstans. Ingenstans svarar jag då. Då ser jag osäkerheten i deras ögon.

Jag fortsätter med att säga att vi bara ska vara hemma, sova länge och ta det lugnt och njuta av lugn och ro och att slippa alla måsten och fläng!

Fortfarande lite undrande blick.

Jag antar att det är så. I dag ska man resa bort för att "inte känna alla krav hemma". Men jag tycker det är jätteskönt att bara vara hemma och VARA! Att få ta dagen som den kommer. Att få lite time-out ur ekorrhjulet. Inte göra nåt!

Maken tar sportlovet, jag tar påsklovet och även då ska vi bara vara hemma! Och njuta....

//manon

Kommentarer
Postat av: Carina

På temat resor så träffade jag ett par kompisar i veckan. De har också tre barn vardera och hade bokat varsin resa till varmare ställe i Europa. För 28 000 respektive 32 000!!! Och då tillkommer alla mat och allt de kommer att göra av utflykter osv. Det landar säkert på en 50 000 för 2v i solen.

Jag funderade ett tag på om jag borde känna mig avundsjuk men kunde faktiskt inte hitta någn sådan känsla inom mig. Jag gillade att resa pre kidsen men jag ser mest jobb framför mig med 2 v charter just nu, inte så mycket upplevelser och avkoppling. Om några år, när alla tre kan simma, så kasnke det börjar kännas lockande igen. Undrar bara om jag någonsin kommer att känna att jag vill lägga 50 000 sköna kronor på en semester? Utan att anstränga mig kan jag komma på fem andra saker jag hellre skulle göra för den summan. Men med utflugna barn, då blir det resor igen!

Postat av: Annaa M

Att resa med flera små barn är ju ingen riktig hit. De behöver några år på nacken för att uppskatta det. Och sen går det så fort över. Nu känns det väl här som om vi aldrig mer kommer att åka t-bana in till stan tillsammans ens, det verkar vara ett för oöverstigligt projekt.

Sova på lovet har två barn lovat göra här också! Jag uppskattar att slippa väcka men gillar inte den tunga stämningen av overksamhet som präglar mina barns lov så jag är glad att få dra iväg själv ett par dagar! Det är också en fördel med äldre barn.

2007-02-24 @ 02:07:28
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: Manon

Jag är inte heller avundsjuk på de som kan resa! Dels är jag för snål, dels för lat. För oss skulle det landa på ca 45000-50000 för enbart resa+ logi och det känns bara för mycket, för vadå? Bada! För upplevelser är bara att glömma, det skulle bli passning och åter passning, inte sitta och njuta! Det är faktiskt lättare att göra hemma där allt är välkänt och de leker. För mig är det också alldeles för arbetsamt att åka i väg med så många. Jag tycker att den bondgårdssemester på en vecka med allehanda djur är alldeles lagom och perfekt!

Undrar hur det blir när de blivit större, då även vi kan lämna barnen hemma och resa iväg!

Skönt i alla fall att fler känner så. Talade just med nån i veckan som ska åka iväg för att slippa alla måsten hon känner hemma och kunna njuta. Jag har inga problem med att inte se måsten hemma:).

2007-02-24 @ 09:04:56
Postat av: Visionary soul

Vad skönt att höra att det finns fler än jag som känner att man ibland faktiskt vilar bäst hemma, men utan "måsten"... Många av de här "res-människorna" har en attityd av att man är konstig om man inte vill resa, fast man kanske har både råd och tid. Att det ska vara så svårt att acceptera att andra kan göra saker på andra sätt än man själv!

Ett tips, dock - idag kan du svara dem som undrar att "vi är miljömedvetna - satsar på klimatneutralitet!" ;-) Det finns kanske några fördelar med de accelererande klimatförändringarna... ;-)

2007-02-24 @ 10:11:08
URL: http://visionarysoul.blogspot.com
Postat av: Manon

Visst är det så! Känner igen attityden:)!

Och ja, miljön är ett suveränt svar! Ärligt så tänker jag faktiskt lite på det. Flyg är värsta miljöboven!! Känns faktiskt liiite fel att flyga på semester 1-2 ggr/år. Man får ta ansvar för miljön. Kanske att man privat kan köpa utsläpssrätter? Ransonera? Vad vet jag!

2007-02-25 @ 10:47:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback