Höstkläder

Hösten verkligen ramlade på en i år. Snabbt. Den kunde inte ens vänta till september, bråttom hade kylan. Jag tycker inte om kyla och jag tycker inte om höstkläder. Jag vet inte vad jag ska ha på mig. Jag är inte så förtjust i loafers och andra höstskor, inte för andras del, det kan se bra ut, men jag tycker inte jag passar i det. Gillar mest nätta skor eller stövlar. Stövlar och kjol tycker jag om. Men ta på sig stövlar redan!? Det bär mig emot. Nä, jag gillar inte mellantiden! I dag har jag löst det med att ha en klänning/tunika och leggings...

Nu är det tid att fixa barnens höstgarderob med. Höstskor, långärmade tröjor. Lyckligtvis så har de alla 4 höst/vinterjackor och åtminstone tvillingarna har overaller, osäkert om Mellansonen har växt ut sin eller inte. Mössor och vantar och vinterskor kvar. Vinterskor är en betydande kostnad. Jag varvar med billiga skor och var sin goretexsko. Lyckligtvis har de små bara behov av goretexskorna, för de andra skorna från i vårvintras kan de fortfarande ha! Jag har nu köpt 2 par höstskor till alla små (tycker ett par är för snålt) och summan har landat på 1249 kr. Jag har inte köpt dyra skor, ca 208 kr/par. Tvillingarna kunde inte ärva skor i år för det som finns att ärva är för stort i år. Storasyster är kvar med höst/vinterskor. Ska köpa ett par stövlar till henne i dag som hon vill ha. Jag ska köpa överdragsbyxor - det glömde jag - på H&M, de där i fodrad galon som är suveräna! Faktiskt riktigt bra kvalitet och kring 250 kr. 2-3 st sådana....jag tror jag har ett par hemma som tvillingpojken kan ärva!

Jag läste om nån som handlat för ett enda barn för 5000 kr. Oj, det går inte för oss. Det skulle innebära 20000 kr för alla fyra för höst/vinter!!!

Jag har utökat mitt kvittosparande till att spara samtliga kvitton för att göra en sammanställning i slutet av månaden!

För egen del letar jag efter en figursydd vinterjacka, timglasformadformad som går ner ända till knäna (så knäna syns) och det är så svårt!! Finns fortfarande bara trenchcoats eller A-formade bylsiga jackor. Som min kropp ser ut passar jag bäst i timglasformat, figursytt. Har nån tips om nåt sådant nånstans tar jag tacksamt emot. Nätet eller nån affär...Önskar jag kunde sy...

//manon

Kommentarer
Postat av: TheHolyGoat

Så bra då - jag tillvaratog två kvitton på skor ur en kasse, tänkte att du kanske skulle vilja ha dem också.
Har tyvärr inga tips, har inte hittat någon figursydd jagcka till mig heller. ;-)

Postat av: Zofy

ngn jacka kan jag inte tipsa om! MEN jag har invigt stövlarna...har man kort kjol funkar det inte med höstskor eller kängor, inte på mig iallafall (om det inte är högklackat och sommaraktigt)
jag älskar också kjol och stövlar!

2007-08-31 @ 10:32:59
URL: http://zofy.blogg.se
Postat av: Manon

THG - så bra! Antar vi kommer svimma i slutet av månaden:).
Zofy - håller helt med!!! Med kort kjol funkar det liksom inte, inte på mig heller! Inte hösttider! Ja, jag vet, jag kommer snart börja med stövlar med...gissar närmsta dagarna om vädret inte blir bättre.

2007-08-31 @ 10:37:13
Postat av: Pernilla (m Sture o Elsa)

Inget tips här heller på jacka, men jag håller ögonen öppna! Skulle nog vara en jacka för mig med om den finns!
Bra att barnen kan ärva varandra i viss mån, det är DYRT med vinterkläder! Själv har jag redan shoppat färdigt, ska komplettera med småsaker bara, typ mössa o vantar.
Vill du börja med stövlar så tycker jag att du ska göra det! Här i Malmö har premiären varit redan!
/Pernilla

2007-08-31 @ 13:07:42
Postat av: Nina på Johangården säger

Du sa nåt... en vinterjacka skulle jag nog leta jag med. Gillar inte vad som finns nu. För tunt och puttinuttigt det mesta. Det ska vara praktiskt och varmt. Önskar en skön kväll och trevlig helg!

2007-08-31 @ 19:15:51
URL: http://ninajohangarden.blogg.se
Postat av: Lotten

Hallå där:-)
Var själv ute och kollade kläder igår. Hade tänkt köpa en höstjacka till dottern men det fanns bara vinterjackor i affären. Så hon får dras med den för korta den här hösten också. Hur hinner alla?
Själv hade jag leggings, kjol och tunika i dag *S*.
Tack för kommentaren hos mig - kul att vi gillar samma TV serie;-)
Ha en bra helg!

2007-08-31 @ 22:31:04
URL: http://blottenblogg.blogsome.com
Postat av: Hannele

Minns när vi ekiperare våra fyra barn på sommarrean och en vuxen sa till dem:
"Har ni varit på rea?"

2007-09-01 @ 17:52:47
URL: http://hannelesparadis.blogspot.com/
Postat av: Manon

Pernilla - det är tyvär inte modernt med timglasformat:(. Men jag letar på! Dyrt är det med höst/vintermundering! Provade förra årets overaller på dem och till min lycka så passade allas! Slitna är de på knäna men till dagis blir det jättebra. Vill jag att de ska se finare ut får jag ta på dem vinterjackorna med överdragsbyxorna från H&M (jag inte köpt än och alla tre behöver). Annars är det mössa/vantar här med nu!!! + goretexskor till alla 4 barn.
Nina - ja, jag gillar inte kapp/jackmodet nu heller! Hemskt opraktiskt mot kyla!
Lotten - jag undrar med hur alla hinner!! Lyckligtvis har mina höstjackor i alla fall så jag slapp handla det med! Leggings, kjol och tunika? Vad för sorts kjol har du till tunika? Nyfiken, för idéer:).
Hannele - man känner sig som en shopoholic med alla sina kassar - ändå är det inte så mycket till var och en.

2007-09-02 @ 10:21:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback