Till den det må beröra

Allt jag skriver här är mina innersta tankar. Tankar jag IRL inte delar med andra än med min man.

Hur underligt vore det om nån i min närhet som inte lärt känna mig först läser här? Hur skulle jag reagera? Eftersom jag är rätt blyg ändå och har erbjudit denna spegel till mitt inre - skulle jag nog dra mig undan av rädsla, dra min svarta schal tätare omkring mig, gömma mig. Rädd att förstöra, rädd att ge fel intryck, rädd att störa. Bli mer avståndstagande av den orsaken. Av rädsla.

Här är jag med mina funderingar som jag prövar, se om de kan flyga, med mina nojor och all föräldraoro som jag inte heller uttrycker IRL. All den osäkerhet jag har lyser igenom här.

För jag är inte bara dessa funderingar. Jag är ju den glada bekymmerslösa Manon och mamman med. Det är vad jag vill vara. Jag orkar inte med mörker, jag vill bejaka livet och skratta. Jag kan inte säga att jag är djup ens, det är jag inte. Jag fnyser inte åt folk på föräldramöten även om jag kan tänka i jämställdhetstankar för det intresserar mig.

//manon

Kommentarer
Postat av: Christina

Mitt intryck av kvinnan bakom den här bloggen är en stark, kärleksfull, omtänksam, engagerad, varm, trygg, lycklig kvinna!

Postat av: lalandakid

Instämmer med ovanstående.

2006-10-16 @ 10:08:22
URL: http://www.lalandakid.webblogg.se
Postat av: Ullis

Med _all_ respekt till dig, Manon! Hoppas att du kan känna det!

Naturligtvis är du inte bara denna "Manon" som visas här. Det vore ju absurt att tro att du endast utgör en så ynka liten del av allt du är. Det du visar här är ju en ytte, pytte del av den som finns. Det du visar IRL till alla du möter är också en ytte pytte del av allt du är.

Det du väljer att visa för oss ska bemötas med respekt, för det är ett förtroende du ger oss när du väljer at vilja dela med dig. Det är en liten berättelse om dig, som utgörs av dina tankar, dina förutsättningar och dina erfarenheter. Så ett sort TACK ska du istället ha för att du delar med dig så mycket av dig själv och för att det berör!

2006-10-16 @ 10:17:50
Postat av: Mark

Ta chansen och vinn ett presentkort från H&M. Svara på frågan :)
http://nucci.blogg.se/151006192113_vinn_ett_presentkort_frn_hm_vrt_.html

2006-10-16 @ 10:33:39
URL: http://nucci.blogg.se
Postat av: Havsfrun

Jag tycker det är "häftigt" att kunna läsa andras tankar på bloggar och som dessutom får mig att tänka själv. Känner dig inte IRL (ligger helt fel i munnen på mig, fick det i en av mina första kommentarer och fattade inte vad personen menade, nu har jag lärt mig:)men känner dig lite ändå.
Min blogg skriver jag helt anonymt, vad jag vet läser ingen den som känner mig. Vill ha det så för att kunna skriva precis vad jag känner för.

2006-10-16 @ 16:54:34
URL: http://www.havsfrun.blogspot.com
Postat av: Annaa M

Men det är klart att man visar olika sidor av sig själv. Både om man skriver anonymt och helt öppet. (Utom jag förstås, jag är som bekant bara ond.) Men ramarna man har att röra sig inom här på bloggen är inte särskilt mycket vidare än ute i den riktiga världen. Tvärtom, eftersom det skrivna ordet blir direktare, inte döljs bakom ett kanske förmildrande kroppsspråk. Man måste räkna med att bli ifrågasatt och stå till svars om man sticker ut hakan lite längre än det "normala".

Visst är det väl så Manon att du vill ha lite debatt ibland, och inte bara medhåll?

2006-10-16 @ 18:38:31
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: Manon

Ja det stämmer AnnaaM, jag vill ha debatt.

Blev rädd för att nån på riktigt kanske tar åt sig och tror att det handlar om den personen fastän det inte gör det.

2006-10-16 @ 19:01:14
Postat av: Visionary soul

Ramarna för umgänget kanske inte är vidare på bloggar än i det vanliga livet... men här har man de möjligheter som man själv tar sig, att utveckla de sidor man vill... och kanske då möts av helt andra ramar än man är van vid annars - himla lärorikt för själen och den personliga utvecklingen! :-)

2006-10-16 @ 21:28:56
URL: http://visionarysoul.blogspot.com
Postat av: Carina m3

Jag har inte fortsatt diskussionen för jag har inte riktigt tid (eller lust)att sätta mig och strukturera det jag funderar på. Förmodligen skulle jag inte ha skrivit det första inlägget heller, för det finns tydligen något i det som jag inte avsåg. Personkritik eller för mycket som är för lite inlindat. Jag vet inte riktigt men min tanke var nog mer generell än vad som framkommer. Ibland tar tankarna nya vägar och det blir ett enda nystan av nya trådar medan man funderar och ibland trycker jag på "skicka" snabbare än vad som kanske är smart. Sådan är jag och det är inte så bekvämt för mig själv alla gånger men det här gången får det stanna där känner jag. Det får vara nystigt och ostrukturerat för jag har inte tänkt klart och känner nog inte heller att det blir någon bra diskussion i skrift, för många nyanser som inte går fram. Men men, i alla fall så är jag inte ond med flit, inte rärr igenom ialla fall ;^)

2006-10-17 @ 13:25:16
Postat av: carulmare

Tycker du inte att det är lättare att uttrycka sig IRL, när man först har sagt något på bloggen... och kanske märkt att det inte var så farligt?

I övrigt tycker jag som några här ovan: Inte är det någon särskilt osäker person som bloggar här, inte dyster heller. Debattglad däremot...! :) Intresserad av vad andra tycker också. Du frågar ju ofta om det...

2006-10-17 @ 14:43:47
URL: http://carulmare.blogspot.com
Postat av: Christina

Debattglad ;) håller med. Men var är du baby???

2006-10-18 @ 17:37:17
URL: http://solusfemina.squarespace.com
Postat av: Manon

Tack för alla orden! Jag behövde ta en liten paus...

2006-10-18 @ 21:15:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback