Delar glädjen

Nu har jag klagat så mycket och det vill jag INTE egentligen. Är jättetacksam över all er input!

Skriver snabbt här - jag FÅR vara ledig på höstlovet! Åh, vad glad jag är! Det är ju just för sådana tillfällen jag har sparat föräldradagar, tror vi har typ 200 kvar...?

Jobbar man heltid är det guld värt att få kunna ta ledigt på loven. Vet inte om det går på alla förstås, men man kan ju försöka:)!

Förra hösten vågade jag inte då jag var så ny...

//manon

Kommentarer
Postat av: Annaa M

Skönt för dig att få bli ledig!
Deltog inte i alla råden igår för jag känner mig lite dum; jag har ju nästan aldrig varit trött, inte ens efter hela raden småbarn. Mitt problem är ju att jag glömmer gå och lägga mig och därför får för lite sömn och det är väl inte heller bra på sikt men helt självförvållat.
Colan tror jag dock är bra om du trappar ned på. Dels för koffeinet dels för att de där lightprodukterna inte är bra för magen.

Postat av: Ullis

Underbart att få höstlov!! Så härligt, Manon. =)

2006-10-06 @ 09:04:03
Postat av: Lene

Så skönt att du får vara ledig på höstlovet Manon!

Deltog inte heller i skaran av rådgivare tidigare i veckan men om jag får ge dig ett råd så här i efterhand ;)så tycker jag att det verkar som om du är stressad. Ett av de klassiga symtomen är ju sömnstörningar. När jag är orolig/stressad sover jag alltid dåligt, får svårt att somna/somnar och vaknar mitt i natten eller tidigt i ottan och kan inte somna om. Som tur är händer det inte särskilt ofta. Tycker att du fick bra råd om motionerandet och colan. Försök att springa tidigare eller promenera om det nu inte går att undvika sena tider och försök att minska ner på colan. Ta hand om dig nu så du inte bränner ut dig!

2006-10-07 @ 21:14:34
Postat av: Lisa

Hoppas du mår bättre snart.

Skönt med lite lov. Försök bryta rutinen och komma lite hemifrån så kanske det blir mer avkoppling.

Som lärare har jag ju automatiskt höstlov men jag känner igen diskussionen på ett jobb jag hade innan. Där 50% av de anställda hade barn i skolålder.

Hoppas du hittar tillbaka till sovrutinerna.

2006-10-08 @ 10:58:08
URL: http://www.jam.blogg.se
Postat av: Manon

Hej!

Ja SKÖNT ska det bli att vara ledig på höstlovet. Ser fram emot det.

Jag har börjat dra ner på colan men inte slutat helt. hade otur i lördags morse då maken hade sovmorgon - A (4år) väckte mig 05.15. Jag vägrade gå upp och höll mig tills M (2,5) vaknade och behövde gå på toaletten...Usch, avskyr tidiga morgnar och denna var extrem, A brukar inte vakna förrän 06.30 i alla fall och sedan drar vi oss i sängen en timme till i alla fall, frukost vid 8 och vi är inte så morgonpigga så vi orkar inte göra nåt på ett par timmar til i alla fall...skönt att bara SLAPPA! Men dödstrött var jag i lördags för jag ahde varit vaken sedan 3 fredags morse och hade hoppats på att sova ut lite...

Jag tror det är stress. Jag försöker göra så lite undet helgerna. Det får gro igen, gör bara det jag måste. Ska försöka ta ner kraven och göra en sak i taget på jobbet med. Jag håller det flytande redan nu men no specials.

Jag fick bra råd och försöker. Tänkte även gå till läkare ändå för jag är så trött jämt. Börjar undra om det är nåt lättare fysiskt fel. Börjat äta mera frukt...

Men jag tror som ni att det i grunden är stress och det är inte så mycket att göra åt just nu. Får försöka sänka kraven och inte bry mig om alla högar, inte begära att jag ska hinna med så mycket under helgerna alla fall så klarar jag mig genom det hyfsat.

2006-10-08 @ 13:57:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback