Det var skönt

Det var kanon att vara hemma en vecka pga höstlov. För hur vi lever så känns det som den bästa lösningen då vi inte kan gå ner i tid (med tanke på hur många barn vi har så behöver vi pengarna). För just oss känns det mer värt att vara hemma på loven än att gå ner i tid 1-2 timmar per dag. Det där sista märker barnen inte så mycket av, försvinner i rutinerna, och minns inte som stora, men de minns att de var hemma på loven. Nu har vi det så bra att jag tror att vi har typ 2-300 föräldradagar kvar med sgi och samtliga garantidagar kvar. Jag har sparat med tanke på lov.

Vår äldsta dotter har känt konkurrens av vår yngsta dotter. Svartsjuk. Hon (vår äldsta) har tydligt sagt att hon ville vara den enda flickan i familjen. Men de kommer varandra närmare och närmare, tjejerna. Ännu närmare efter den här veckan. Med killarna har hon inga problem, hon känner inte va nån konkurrens utan tycker att de är bra söta, men flickan…ojoj…men som sagt det går allt bättre och hon förstår att hon inte blir ersatt av en annan flicka just för att det är en flicka.

Nu ska vi dela jullovet så att de får vara hemma och maken kommer ta sportlovet om det går och så har vi påsken.

Var kanonskönt att få vara hemma trots att vi var krassliga, jag med halsinfektion (som ännu inte helt gett med sig) och de med sitt snorande och allt. Känner mig piggare och mer laddad nu trots allt! Man behöver en vecka mitt i hösten…

//manon

Kommentarer
Postat av: Sofie

Jag håller med! Alternativet långa sommarlov och lite helledigt då och då passar vår livssituation bättre än att gå ner i arbetstid ngn timme per dag. vi var inte ledig så mycket på höstlovet men vi ska resa bort två veckor i februari istället så vi har "sparat" dagarna till det...

Postat av: Manon

Ja olika sätt är att bli salig på! Passat oss med.

2006-11-08 @ 11:00:20
Postat av: Minks

Och stora tjejer (min är 8 och din är visst 9?)
kan verkligen vara svartsjuka/avundsjuka!

Trots att jag har förklarat hundra och en gång att de är lika mycket värda, att jag älskar dem lika mycket, så tycker storasyster att lillebror TAR mamma! Visst hon var där först! Ändå försöker jag att ge henne tid som är bara hennes!

Tips?
//M

2006-11-08 @ 19:35:19
URL: http://minks.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback