Syndafloden

Har ni någonsin funderat på varför det blev en syndaflod? Varför Noa fick bygga sin båt?

Efter att Gud hade utvisat Adam och Eva ur Eden (se tidigare skrifter Eden och Genesis under "Manon tänker") så hade han ju ställt keruber (puttisar) för att vakta ingången till Eden och den åtråvärda gungställningen som var orsaken till att Adam och Eva inte längre fick vara kvar.

Sedan har det varit tyst i Bibeln om Eden och vad som försigick på "andra sidan". Inget har hörts om det mer än att det blev ett riktigt syndanäste fullt av oregerliga puttisar. En dag hade puttisarna en synnerligen våt fest med nympher (snygga tjejer) de bjudit in, och resultatet, tja...se paparazzibilden nedan och ni har hört vad som hände på jorden...Gud fick naturligtvis hålla masken och skyllde allt på människorna. Så här sa han i första mosebok vers 6:13 - "Han sade till Noa: ”Jag har bestämt att jag skall göra slut på alla människor, ty de har fyllt jorden med våld. Jag skall förgöra både dem och jorden. " Han var som sagt tvungen att hålla masken...Han ville ju inte bli av med sin älskade gungställning och var beroende av att puttisarna skyddade vägen dit. I gamla testamentet framträder Gud över huvud taget som väldigt lättretlig och vresig, vilket man under omständigheterna kan förstå att han var! Utarbetad och utan den stillsamma "egentiden" (speciellt på gungan, han kunde gunga men under allt skrålande) han fick inte den tystnaden han behövde mellan varven att hålla en hel värld flytande.

Han slöt slutligen förbund med puttisarna - utom Lucifer som drog nedåt underjorden, med ett mindre följe, där de vilda partyna fortsatte (jordbävningar!). Alltså, det vi i dag kallar för "helvetet".

puttinymphantoinCoyl

Detta är det ytterst lilla som trots allt har sipprat ut om händelserna i Eden efter utdrivningen av människorna.

//manon

Kommentarer
Postat av: flasknosen

Det var sannerligen mer än jag visste *ler*.

Ämnet är taget och mina små grå har påbörjat arbetet. Annorlunda ämne och det gillar jag!:)

Postat av: Anonym

Vilken ljuvlig bild...! Inte visste jag att det kunde gå så lustigt till på syndaflodens tid... :)

2006-05-04 @ 20:24:39
Postat av: Josephine

hihi - enligt ngn psykologisk teori är de romerska keruberna eg. synnerligen impotenta animus-figurer jämfört med den ursprunglige grekiske Eros som var en man att räkna med!

Draken i tornet har många symboler och inte förrän någon dag senare blev jag klar över att den illustrerade framförallt min ensamhet. En del vänner syns som små djur bland träden... fotstegen mot solen är ren längtan... notera det som visade sig bli en subtil cirkel med solnedgångsgatan, stranden, bryggan, stigen, tornet, draken, drakens eld som blir rök som går ihop med molnen som färgas rosa och lila av solnedgången... Jag ritar alltför sällan, det blir mer att jag målar med orden istället. *kram*

2006-05-04 @ 21:20:11
URL: http://giraffen197.webblogg.se
Postat av: Manon

Jo, ni anar inte hur mycket puttisar har ställt til med/kan ställa till med!

Josephine - intressant! Kul att höra hur en bild verkligen är tänkt! Den var suggestiv...

2006-05-05 @ 11:34:51
URL: http://manon.blogg.se
Postat av: Nina på Johangården

fniss... var du med på den tiden eftersom du vet så mycket om den?!

2006-05-05 @ 16:37:32
URL: http://ninajohangarden.blogg.se
Postat av: Manon

Nin - jag har mina säkra källor jag inte avslöjar...

2006-05-06 @ 14:08:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback