Kass

Jag känner mig urkass på jobbet. Ekonomi är inget jag har fallenhet för. Jag har inte haft en introduktion trots att det finns en hel del saker jag aldrig gjort förut. Jag får kämpa varje dag känns det som...Är så trött....Jag har alltid deadlinen att hämta varje dag och jag kan inte direkt börja 5 på jobbet? Då klarar jag ju inte av att ta hand om barnen på kvällen, blir för trött.

Jag önskar jag hade nån att fråga, en mentor. Nån som visade åtminstone en gång allt jag behövde tänka på.

I morgon slipper jag hämta och kan sitta kvar och lösa en del saker.

En annan sak är att jag har börjat bli ofokuserad. Jag som alltid varit alert och klarat av att göra bra rutiner, nu är jag okoncentrerad, gör slarvfel, tappar ord och glömmer saker. Jag blir nästan rädd för en del saker. Jag kan tänka att jag ska göra nåt ena minuten för att glömma det nästa. Jag blir så stressad av att bli avbruten överallt, både på jobbet och hemma med vad jag än gör. Det har gjort att jag tappat fokus. Allt känns halvfärdigt och halvdåligt.

I dag är jag så stressad, jag känner det nu när jag kommit hem. Jag känner hur stressen springer runt i kroppen....

Pga den andre varit ledig i två veckor så har jag inte hunnit stämma av saker som jag velat och lär inte hoinna det heller innan jag går på semester. Jag hann ju inte med mitt eget då hon var borta, i stort sett bara det löpande mitt och allt hennes.

Jag känner inte igen mig själv.

Önskar jag hade nån att fråga! Önskar jag kunde göra det jag har begåvning för...

//manon

Kommentarer
Postat av: Nicolin på Fädernegården

Det där låter som det var mig du talade om. Så kändes det när jag gick in i den "berömda väggen". Jag fick börja att skriva upp saker som skulle göras och stryka dem när det var gjort, för jag glömde från ena minuten till den andra. Vad jobbar du med? Ekomoni? Gå nu på semester!
Hälsningar Nicolin

Postat av: Manon

Ja, ekonomi. Har jobbat i stora företag förr med bra uppbackning. Nu är jag solo med ALLT. Och 5 företag. Inte blir det bättre av att hon före mig tyckte det var lite att göra men hon var väl mer van.

Har också funderat om jag är påväg mot väggen...På fredag kväll är det semester! Jag tror jag verkligen behöver det.....

Usch, vilken gnällspik jag är...Bara bra på att vara mamma....Lyckades hålla mig lugn i dag trots tröttvilda barn.

2006-06-28 @ 21:03:02
Postat av: Carina m 3

Man blir lite korkad av stark stress har jag läst någonstans. Inte blir det bättre av konstant sömnbrist heller. Kanske hjärnan dessutom håller på att slå över i semesterläge? Hoppas du håller ihop allt tills det är dags att vara ledig.

Konstigt också att arbetsplatser introducerar så lite. De bara dunmpar en hög med arbete i knät på den nyanställde som får klara sig bäst den kan. Som gjort för utbrändhet.

Du behöver lite gin och tonic på uteplatsen nu, hoppas veckorna till semestern går fort!

Carina

2006-06-28 @ 21:08:23
Postat av: Manon

Så man blir det? Hoppas att det är därför jag är korkad för dte är vad jag känner mig som...brukar annars vara så effektiv...

Har tänkt på det där med utbrändhet och just at yngre får det..inte så konstigt kanske?

Apropå nya, på stora arbetsplatser introducerar man. på små blir det så luddiga gränser...och man förväntas klara mera! Och mycket utöver det man kan men behövs. Visst, det är kul då det är variation, men arbetsbördan kunde varit mindre. Och att ingen går på semester....

2006-06-28 @ 21:12:12
Postat av: Nina på Johangården

Håller med Nicolin... så började det när jag blev utbränd och värre blev det. Fel och fel igen, sådana fel som jag aldrig skulle gjort annars.

Du ska inte arbeta för två! Du behöver tänka lite på dig själv och ha semester. Innan du går in i väggen.

2006-06-28 @ 23:32:49
URL: http://ninajohangarden.blogg.se
Postat av: Manon

Ja, fel gör jag som jag aldrig gjort. Enkla saker. ouppmärksamhet.

Skönt med semester men jag önskar jag hade hunnit stämma av saker (hann inte pga den andre anställda tog kompledigt i 2 veckor och hon ska dessutom också vara ledig 4 veckor till).

Stressande att tänka att jag efter de 4 månaderna direkt ska göra tre årsredovisningar på raken...och inte hunnit förarbeta så mycket...

2006-06-29 @ 06:09:32
Postat av: Visionary soul

Du är ingen gnällspik, jag tycker det låter helt tydligt som om du har för många bollar att hålla i luften samtidigt för att en enda människa ska klara av det! Och ju mer man har att hålla i huvudet, desto sämre blir man på att prioritera bort saker, så spiralen går bara neråt i stresskonen om man inte bryter det... men det kommer du ju att göra nu när du får semester. Hoppas att maken har semester samtidigt, för du behöver vila...

Tänkte på att din föregångare kan ha tyckt att det var lite att göra, för att hon hade lärt sig att strunta i att vara så noggrann. När jag började på mitt (mina) jobb var jag nära att gå in i väggen... tills en del folk nästan röt åt mig att inte vara så j-kla duktig utan faktisk slarva mer! ;-) Nu har jag lärt mig bättre att inte vara så duktig. Ingen tackar en när man har slitit ut sig, tyvärr... tvärtom blir man bara betraktad som en sådan där börda på samhället, som långtidssjukskriven...

2006-06-29 @ 12:19:40
URL: http://visionarysoul.blogspot.com
Postat av: Marie

Du det där är jättetydliga tecken på att du är på väg att gå in i väggen. Har hänt en del kollegor till mig. Just att man glömmer saker på det där sättet, tappar ord... Klassiskt!

Tycker att du ska tala med din chef om din arbetsbelastning. Kanske gå ner till 75%? Få lite mer tid att vila på.

STOR KRAM!!!!

2006-06-29 @ 13:57:48
URL: http://marieas.blogsome.com
Postat av: Manon

Det är alltså klart tecken på stress som jag måste uppmärksamma!

Känner mig absolut gladare nu och jag kan (tyvärr) klaga jättemycket men jag gör alltid nåt åt det! Nu siter jag på jobbet och jobbar i kapp!

Apropå inte vara så noggrann...upptäckte i dag att hon var ju inte det med allting:). Känner mig (äh) glad över det...

2006-06-29 @ 17:51:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback