Hemma igen!

En varm vecka var det nere i Skåne. Bondgården vi bodde på finns nätt och jämt kvar trots idogna försök av speciellt tvillingarna varav flickan M 2 år var värst, att riva hela alltet. Vid ett tillfälle höll hon på att riva blommor ur rabatten trotsigt fnissande så jag bar in henne i huset vilket gjorde henne så AAARRGGG att hon fick en affektkramp. Måste erkänna att det är praktiskt med dessa affektkramper då man har envisa barn. De blir rätt lugna efteråt om man säger så...affektkramper är ofarliga och växer bort på ca 5 år men ser läskiga ut för den oinivigde. Eftersom båda twinsen har affektkramper var det intressant då de bråkade om bilar od som bebisar - den som tuppade av sist vann, liksom...Nu krampar de inte lika ofta (förr var det flera gånger om dagen) utan det kan gå 2-3 månader nu utan minsta kramp för att sedan bli några under loppet av en vecka. Lustigt.

Vi har överlevt nätt och jämt. A hade feber strax innan vi åkte och även lätt feber på sitt kalas. Ringde de jag hade tel nr till. När vi åkte så fick S-twinset feber och resten av veckan var alla lätt snoriga.

Vi har åkt vattenrutchkana allihop, även 2-åringarna på äventyrsbadet i Landskrona! Det var skönt, vi slapp värmen och hade kul i timmar utan att oroa oss för solen och dess inverkan på barn. Ja, förutom att vår gangster M (tvillingflickan på 2 år) gjorde en krigsskådeplats av småbarnspoolen värdig en Napoleon och Drake. Det fanns nämligen ett sjölejon som sprutade vatten där. Meningen var att småttingar ska kunna bada mage och ha händerna under den - M kom på att om hon stoppade ett finger i hålet varifrån vattnet kom så blev, ja alt blev blött, långt utanför poolen....Och envisa M tyckte det var hur roligt som helst. Det var inte så charmigt efter ett tag, om man säger så....

Var på Astrids Lindgrens Värld på hemvägen. Bra ställe - om alla är minst 4 år för M och S (tvilingarna på 2 år) kunde klättra upp överallt och överallt fanns det inte skydd. Inte gjord för försigkomna tvillingar som är nr 3 i syskonskaran....Sov över där...Bra ställe men känns lite IKEA-aktigt, Skara sommarland ALV....Lite lustigt också att bo på ett ställe där BARA familjer bor! Surrealistiskt...

Jag kan bara rekommendera att på på bondgård, speciellt den vi bodde på. Otroligt fint och de är jättetrevliga! Kolla in på www.hagalid.se. Alla barn kunde rida om de ville, man kunde leka där, se på djuren. Bra för alla från små barn till vuxna faktiskt har man barn i lite olika åldrar är det perfekt! Nära till bad och djurpark, Köpenhamn, om man vill, Helsingör...N älskade det!

Skönt att vara hemma nu, Vi ska renovera för det behövs och bara vara hemma i tre veckor till. Maken gillar Stockholm bla för att det finns så olika sorters folk här. Förstod jag det rätt så trivs han här och känner sig hemma.

Personligen - jag är hemma här men nu har jag rest och bott nära ställen jag tidigare bott på, sett annat sätt att leva och jag - ja, jag skulle kunna bo varsomhelst. Eller, det finns inget ställe där jag känner mig "hemma", för mig är "hemma" utbytbart eller "wherever I put my hat". En dröm har jag, och det är att själv ha en bed & breakfast någon gång, när barnen är större. Livet är så långt och jag och yrken...det finns så mycket man kan göra...Varför göra samma sak hela lvet? Det är nog skönt att vara sin "egen". Men barnen måste bli större och även om jag längtar efter att se annat och bo annanstans, Skåne, danmark, Frankrike....så vill jag inte att mina barn ska växa upp som nomader som jag gjorde. Bodde 2 år på varje ställe...Men vandringslustan har slagit till...Det finns så mycket här i livet man kan göra, så många olika ställen, så många olika sorters liv jag vill prova på...och alla 4 barn jag älskar vill jag ju inte lämna heller, vill ge dem en bra lugn uppväxt, och sedan finnas där för dem som hjälp, men håhåjaja....

Jag får väl bli författare och resa i själen. Jag är rastlös. Ge mig några liv till!!

Jag ska i kväll kolla era bloggar! Nu måste vi handla och tvätta efter resan! Härlig var den och A är nu förresten hela 4 år och hade en jättebra födelsedag! Nu vill han testa sin nya cykel. Alla barn uppskattade resan på sina sätt.

//manon

Kommentarer
Postat av: Visionary soul

Välkommen hem! :-)
Vi bodde på den här gården en sommar för några år sedan: http://www.bpl.m.se/Rfseramset.html, inte långt ifrån där ni varit nu! Det var också jättebra, för de behov vi hade då.

Lustigt att du känner flyttlust, med tanke på din bakgrund... Min kompis bodde också 2 år på varje ställe tills hon var ca 12, och efter det är hon så hemmakär att man får dra med henne med våld för att få henne någon annanstans... ;-)

Postat av: Marie

Välkommen hem! Härligt att läsa om er semester. Vi ska bege oss söderut nu till nästa helg. Vi kommer också att åka förbi ALV :-D.

Min son hade sådana där affektkramper också. Otäckt i början innan man lärde sig hur de var.

KRAM!

2006-07-09 @ 22:53:24
URL: http://marieas.blogsome.com
Postat av: Nina på Johangården

Välkommen hem och välkommen tillbaks till bloggen!

Några liv till... det vill jag med ha.

2006-07-09 @ 23:15:35
URL: http://ninajohangarden.blogg.se
Postat av: En liten tant

Välkommen hem! Intensivt att resa med 4 barn, bra jobbat!

2006-07-09 @ 23:48:41
URL: http://tant.webblogg.se/
Postat av: Annaa M

Välkommen hem! Hi hi, jag ryser över både äventyrsbad, lindgrenvärldar och bondgård...

Mina barn brukar reta mig för att jag säger "hem" om det sunkigaste vandrarhem i främmande land som vi just ställt av våra väskor på.

2006-07-10 @ 11:35:58
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: Nicolin

Istenhoszta Mannon!

Roligt att höra att barnen är normala barn.

2006-07-10 @ 21:10:43
URL: http://nicolinefadernegarden.blogg.se
Postat av: flasknosen

Välkommen hem!

2006-07-11 @ 16:35:28
URL: http://flasknosen.blogg.se
Postat av: Manon

Tack allihop! Försökte titta på din gård v-soul men jag kom bara på en bo på lantgård-karta!

2006-07-12 @ 17:43:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback