I Lingonskogen

I dag hörde jag om en familj som ska ha en skogsdag och plocka lingon. Det lät så roligt tyckte jag. Blev inspirerad och tänkte - tänk om jag också skulle ta mina till skogen och plocka lingon och fick riktiga dagdrömmerier om glada barn i gummistövlar och tjocktröjor som i en John Bauersk trollsk skog med älvor, tomtar, troll och älgar plockade lingon i timtal medan de sjöng och trallade och dansade med varsin korg full med lingon. Hur vi skulle ha matsäck med oss och sitta på stenar med höstnupna röda kinder och dricka varm choklad och äta smörgåsar som bara blir så gott i en friskt kyld skog.

Så vaknade jag ur mina dagdrömmerier och tänkte - men det där är inte alls jag hur jag än lockas av det! Nej, jag är ingen skogsrå med ungar, jag är - nåt annat. Asfaltsråtta och en lost musiker ur kurs med intellektuella intressen. Jag - stadslollan ut i skogen!? Varför romantiserar jag detta när jag vet att det är så långt i från min personlighet? Det skulle bara sluta med att jag svär över alla tuvor jag snubblar över och klagar på regnet, att ungarna fångade grodorna i kärren och tryckte ner dem i korgen och testade förbjudna trollformler ur Harry Potter på dem, retade småtrollen och snodde Näckens fiol och kastade den i floden. Vi skulle bli portade. Allt medan jag svär över frånvaron av asfalt och Coca-Colaautomater.

Nej, jag ska nog dagdrömma mer om musicerande. Jag är ingen sportoutdoorsaktiv förälder. Men jag är en baddare på musik och caféer. Jag tror jag ska börja dagdrömma om hur alla fyra i familjen musicerar, en kvartett med barn och huset fylls av musik...hur jag lär dem tangenterna på pianot...jag är en kass musiker i dag men det finns i fingrarna. Jag har mer inåtvända inomhusintressen...det är bara att acceptera och drömma...

                                     Tuvstarr                            B


//manon

Kommentarer
Postat av: Inga M

Ler lite milt när jag läser Ditt inlägg om önskan att ha Ditt intresse gemensamt med barnen. Minns hur jag vurmade för litteratur och shackspel och utövande av musik med mina barn när de var små. Och vad hände? De små förrädarna rände som skållade råttor på tennisplaner, fotbollsplaner, ridskola, badminton, dataspelspartyn osv. ;-)

Postat av: Annaa M

Instämmer med Inga, aldrig hade jag riktigt anat att jag skulle höra schlager irl, kliva omkring i gyttjan på musikfestivaler för att slutligen tillbringa söndagseftermiddagar på irländska barer och kolla exotiska lagsporter. Nja, det skulle väl varit det sista då. Möjligtvis. Jag hade mer hopp om att inviga i den irländska litteraturen och om långa upptäcktsfärder i den vilda naturen.

2007-09-06 @ 19:18:26
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: Annaa M

Glömde säga vid ett tidigare tillfälle att alla mina utflykter med andra föräldrar och barn har blivit mer eller mindre misslyckade. De andra var alltid mycket mer utflyktsvana. En helg när mina barn skulle tas ut i naturen av en annan mamma, hennes sambo och dotter fick faktiskt som följd att vi i stort sett slutade umgås! Mamman och Äldsta grälade i stort sett om allt, de två mindre barnen var skitsura för att de inte fick stanna och titta på saker de såg utan skulle gå genom skogen i rask marschtakt, jag fick en uppsträckning efteråt för att alla tre hade för dålig kondis. Och ingen hade längre lust att umgås. Vi skulle ha hållit oss till stadsaktiviteter!

2007-09-06 @ 19:24:38
Postat av: Nina på Johangården säger

Ååååh, jag älskar allt med och om John Bauer... även hans skogar och allt du räknar upp.

2007-09-06 @ 21:46:03
URL: http://ninajohangarden.blogg.se
Postat av: Zofy

skratt.....nä, det där med skogen och friluftsliv!
jag kan iofs tycka det är mysigt när man väl är där men det är just projektet...leta fram robusta kläder...koka varm choklad och bre hundra kletiga äggmackor och vira in i smörgåspapper...eller nåt...överhuvudtaget allt som kräver matsäck får jag ångest av....så fort man ska gör ngt med ngn annan familj så är det liksom "vi packar med en kaffekorg gör ni det också"...och jag kollar in i det alltid lika tomma kylsåpet/frysen och får panik....det finns liksom aldrig ngt att packa....
det är ju bra att man kan läsa om skogen och trollen och älvorna i böcker istället....

2007-09-06 @ 21:58:35
URL: http://zofy.blogg.se
Postat av: Carina m3

Jag är inte heller någon skogsmulle men jag tycker oftast att en skogstur kan bli toppen om man lägger ribban i fotknölshöjd och därmed skippar allt som har med dagstur och John Bauer att göra. När vi har haft kul i "skogen" så innebär det att vi packar mellanmålet och går ut i skogen precis bakom huset. Så är vi där mellan en halvtimme och en timme vilket innebär fika och lite kurragömma och sedan 200 meter hem igen.
Stora projekt faller ofta rätt platt, för mycket besvär för för litet utbyte. Som Kolmården i somras. 5 pers i ett hotellrum , kaotisk frukost och så vandra i granskog hundratals meter mellan de stackars djuren. Grabbarna (och mamman) blev uttråkade redan innan vi hunnit till första hägnet.

2007-09-07 @ 07:47:55
Postat av: Annaa M

Måste bara säga att Zofy har fångat mina känslor perfekt. Jag hade nästan glömt det. Ångesten över bara planeringen tillsammans med en annan familj. Bara ordet kaffeorg får det att vända sig i magen. Jag ser hurfriska mammor, stora kliv över tuvor, ägg och kaffe, bläh vilken äcklig kombination...

2007-09-07 @ 08:55:27
Postat av: Manon

Inga - så de är förrädare hela bunten alltså:)? Misstänker att dte inte går:)!
Annaa - förstår ändå inte varför det skulle nästan förstöra en vänskap? Så skulle inte jag tänkt, möjligtvis att man inte passade ihop just i skogen, men annars...och en uppsträckning efteråt pga kondisen?? Lustigt...
Nina - jag vet, John Bauer är trolsk....
Zofy - har heller knappt nåt sådant hemma...det är förberedelserna som är värst! Annars skulle jag väl önska jag tog mig tid till det, men, men:)).
Carina - det låter som en lagom nivå, fast vi har inte skog i närheten, eller jo, kanske....vet inte:). Men så var ju det där med lingonen då:), eller svamparna...
Tror inte jag skulle våga mig på ett sådant projekt med en annan familj, alldeles för osäkert...

2007-09-07 @ 09:15:44
Postat av: Inga M

Ville bara säga till slut apropå lingonen. Det finns djupfrysta att köpa och sedan kan man koka ett par burkar sylt i taget. De smakar ljuvligt nykokta och man gör det när som helst under året. Och man slipper umgås med myggor och huggormar på på nära håll. Rekommenderas! Barnen kan ju vara med och koka!

2007-09-08 @ 09:09:19
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Manon

Åh, vad bra Inga! Det kan jag ju försöka med, faktiskt! Låter gott (om jag nu lyckas med det:)) och inte lika kallt och blött (det regnar i dag för dem som skulla ut i lingonskogen).

2007-09-08 @ 16:51:00
Postat av: Annaa M

Vi har en sån där plastkorv kvar sedan förra året...
Den där konstiga händelsen med våra gamla vänner. Jag tror att det var där våra olikheter sattes på sin spets. L hade stora behov av att visa att hon gjorde rätt. Hon retade sig på att jag var kallsinnig i inställning till rätt och fel. Nu ville hon verkligen visa hur man skulle göra, "gå på utflykt" var ett stensäkert kort, hon drog ut barnen i naturen och kom i gräl med alla tre, hon hade svårt att hävda sig mot argumentet "vi vill titta på saker" och det enda hon hade att sätta emot var "ni har dålig kondition". Det var så viktigt för henne att göra rätt att hon valde bort oss. Mycket pga nya mannen också. Det blev omöjligt att umgås tillsammans.

2007-09-08 @ 22:48:17
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: Manon

Så tråkigt Annaa! Både att vilja ha rätt och att välja bort. Tänk att det kan vara så viktigt att ha rätt. fast det är väl mest trist för henne i det stora hela...

2007-09-09 @ 13:31:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback