Det är synd om bokstäverna

Det är synd om bokstäverna. Stackars små bokstäver som bildar trista ord som "kostnadsställe" och "verifikationer" och "redovisning". De står där på rad och ser bara så där dystra ut som kostnadsställen kan göra. Drömmer om att bilda helt andra ord, som "dansställe" och "fika" och "flin" och "konstverk" och "arkeologi"  och "sova" och "lingon" och "skog", för att inte tala om "lingonskog" - är inte detta mycket härligare??....Men det går inte.

Det är knappt jag förmår mig till att skriva dessa trista ord. Det är helt och hållet grymt. Det borde finnas fackföreningar och organisationer mot detta bokstavsplågeri. Jag ser minsann hur de hulkar och ser gröna ut i dessa konstellationer. Jag ser hur de avundsamt sneglar på böcker som "Grå själar" eller "Harry Potter".

Befria bokstäverna!

//manon


Kommentarer
Postat av: carulmare

Ja, låt oss sluta oss samman. Försvara bokstäverna mot förtrycket! Leve tryckfriheten! Ner med trycksvärtan! Upp gemener uti alla trycksaker!
Och utan skoj - om vi hade andra ord, skulle inte verkligheten också vara annorlunda? Om man kunde byta ut kostnadsställe mot lingonställe, till exempel.
Kanske skulle vi börja just där? :)

Postat av: manon

Precis - ner med trycksvärtan!!! Upp gemener! Jag tror som du Carulmare, verkligheten skulle säkert vara annorlunda...

2007-09-13 @ 08:24:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback