Att göra vad man inte har begåvning för

Det är skitsvårt. Det har trasslat till sig med löner för två st som är lite av specialare. Jag har tidigare aldrig gjort löner, än mindre kontrolluppgifter. Det är bara att erkänna, jag har klantat till det. Sedan vid rättelsen för en så missuppfattade jag instruktionen från den det berör som ska kunna sådant.

Jag har en sådan längtan efter att få känna mig kompetent. Det tar sådan lång tid att fatta ekonomi. Greppa hela bilden.

Känner mig ledsen lite nu. Fastän jag vet att jag inte haft nån att fråga. Jag vill så gärna känna mig kapabel. Inte göra fel. Usch.

//manon

Kommentarer
Postat av: Ullis

Även om du faktiskt inte alls kan ställas till svars på något sätt för detta, så ställer du dig själv indirekt till svars. Det ÄR synd, men jag kan även säga att jag förstår dig och jag förstår varför du gör det. Jag skulle ha gjort likadant själv.
Förhoppningen är att du snabbt kan lägga detta bakom dig ändå. Skjut över ansvaret på rätt person!
Sedan ska du inte dra in din begåvning i det är, för det handlar inte om du är begåvad eller ej. ALLA har rätt till att lära sig saker först och prova sedan eller alla har rätt att göra fel när de provat något som är svårt. Även du.
En fråga bara: hur djup är din hästrädsla?

2007-09-24 @ 13:31:38
Postat av: Manon

Fast det var jag som gjorde fel, hag borde ha frågat, ite blivit förvirrad, men jag vågade inte fråga ägarna, jag litade på den som visste, och jag missförstod dessutom...fel på fel...usch...vilken soppa...jag vill så gärna klara jobbet...men det är mycket jag inte gjort förut och ingen att fråga...men jag kanske borde frågat ägarna mera...
Hästrädsla? jag vet ärligt inte. Rätt stor respekt för dem. Lite läskigt att vara i stallet! Fast innan vi hade hund då jag var barn, var jag jättehundrädd, är det inte längre! Så det kan ändra sig.

2007-09-24 @ 13:36:28
Postat av: Ullis

Det är fortfarande ok att missförstå. *tröstar*
Ingen självkritik nu.

2007-09-24 @ 16:07:40
Postat av: Inga M

Jag tror att det finns en könsskillnad i synen på arbetet. Män väljer jobb som de tror att de kommer att kunna lära sig så småningom när de har hållit på ett bra tag. Kvinnor däremot har kravet på sig själva att redan kunna jobbet när de söker det och från första stund. Jag har läst en undersökning om detta i ämnet arbetssociologi för länge sedan. Det kanske inte håller numera som vetenskapligt korrekt men jag tror ändå att det ligger något i resonemanget!

Postat av: Lotten

Känner igen det där. Duktiga flickan syndromet brukar vi tala om på jobbet. Att aldrig göra fel, och att göra lite mer än alla andra (för ingen annan gör det). Vissa rycker bara på axlarna när de gör fel. Eller ännu värre - skyller på andra.
Folk som erkänner att de gjort fel och vill rätta till vinner min respekt på nolltid!

2007-09-24 @ 19:14:33
URL: http://blottenblogg.blogsome.com
Postat av: TheHolyGoat

Hur kom hästrädsla in i det...har jag missat något?
Nyfiken eftersom min och Manons äldsta rider...

2007-09-24 @ 20:31:20
URL: http://korttast.blogg.se
Postat av: Annaa M

Ha ha, när jag upptäckte i våras att jag fått betala alldeles för lite skatt på de senaste jobben jag gjort för samma gamla vanliga uppdragsgivare så lyckades ju det hela vändas till att vara mitt eget fel. Vi behöver väl inte ha en gissningstävling om kön på den ekonomiansvarige...

2007-09-24 @ 20:51:32
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: Manon

Ullis - tack, jag behöver det....
Inga - ligger mycket i vad du säger!!! Det är egentligen så man ska tänka! Man kan inte kunna allt från början...
Lotten - Fast jag tycker inte att jag är duktig. Kippar efter luft, men å andra sidan, jag har inte haft nån att fråga, och mycket nytt!!! Jag hoppas de har tålamod med mig...
THG - på annan sida:))
Annaa - ja här är det också manlig person jag litade på...hur kan det vara ditt fel?? Det fattar jag inte...

2007-09-25 @ 09:17:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback