En dag till

Jag har varit ensam i helgen med alla barnen. Allt har bara flytit på. Haft sällskap både till barnen och mig helt apropå och spontant. Speciellt fredagen gick i spontanitetens tecken. Vi var hemifrån morgon till kväll. Rörde oss, hittade folk. Var bla och åt vår lunch vid en sjö. Bara spontant. Bestämde oss. Det var inte alldeles varmt och det blåste men de tre små badade ändå. Enda tiden jag hade ensam med barnen förutom kvällen. Hade inte räknat med badet så jag hade varken ombyte eller handdukar med mig men det var bara så kul! Roligt att se på dem. Jag hade inte så mycket att sätta emot heller när tre små bestämmer sig för att bada. Kläderna faller av omärkligt. Sisyfosarbete att få på dem igen.

Jag tackar min lyckostjärna för att Mellanbrodern är så bra på att cykla! Precis vad jag behöver eftersom jag inte har körkort. Det gör mig betydligt rörligare att han kan cykla så långt själv.
Jag har twinsen i cykelkärra och Mellanbror och Storasyster cyklar bredvid. Jag var lite orolig för att han inte skulle orka 3 km till sjön men det gjorde han, fram och tillbaka! Med lek och skoj och bus däremellan. Inget fel på kondisen.

Denna dag, i dag, var halvspontan. Lekte med grannbarn i olika omgångar och bestämde träff på lekpark med Mellanbrors bästis och de två cyklade. Sladdade och ramlade och hade fart...

Så jag har verkligen bara flytit runt denna helg. Lite rädsla har jag börjat känna igen. Klarar jag av detta? Fullt ut utan att bli rädd och dra mig undan för jag är rädd för att....Jag hoppas att alla som säger att det är trevligt sista tiden menar det. För jag tycker det. Att det var trevligt alltså.

Men jag måste igenom det. De flesta är kloka och mer insiktsfulla än vad man tror. Även mer förlåtande än man tror. Även om man skulle göra misstag...

Nu har jag en liten trött treårig flicka i knät med sina mjuka runda ben och armar och jag vill så gärna ha en dag till med alla barn. Bara flyta omkring och göra vad lusten faller på. Krama dem och bada med dem även om det bara så är 15 grader och blåst.

Jag är verkligen förvånad över hur icke-isolerade vi har varit denna ensamma helg....Tillräckligt fullt upp med så många barn. Varierande. Inte planerat nåt och ändå...jag är dålig på att planera för närvarande....Snälla ge mig en dag till!!!

//manon

Kommentarer
Postat av: loppispoppis

Jag är lite avis, det låter som ni haft en jätteskön helg! Vad bra att barnen kan cykla så ni kan göra saker ihop. Synd att helgen tar slut idag!

Postat av: Inga M

Va lyxigt att slippa planera något. Det är kanske det som är att vara riktigt ledig!

2007-05-20 @ 22:17:08
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Manon

Helhärligt! Visst är det att vara ledig, att slippa planera nåt! Jag är förundrad över att jag utan att planera haft det så bra!

2007-05-21 @ 08:23:55
Postat av: Zofy

Låter som en kanonhelg!
Vi hade också en riktigt slapphelg! underbart!

2007-05-21 @ 08:59:15
URL: http://zofy.blogg.se
Postat av: Visionary soul

Åh vad jag känner igen den där känslan - jag behöver fler dagar av ledighet, av "bara flyta runt"... blir det så efter en lång och arbetsintensiv vinter, kanske? Det är kanske kroppens och hjärnans sätt att säga "NU behöver du semester"? Eller hör det kanske till årstiden?
Skönt att ni haft en så fin helg i alla fall.

2007-05-21 @ 09:04:32
URL: http://visionarysoul.blogspot.com
Postat av: Manon

Urhärligt! Okomplicerat! Skönt och lugnt och ändå varierande...

2007-05-21 @ 14:10:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback