Nattångest

Är vaken. Jag vet inte om det är våren eller Alltet eller vad, men sista dagarna har jag så lätt för tårar. Jag känner mig bara så dum och trist och som en repad skiva på sista tiden.

Jag har blivit lite piggare med hjälp av linserna. Trodde inte att tröttheten till så stor del berodde på ögonen men så är det. Än så länge har jag bara typ "provlinser". Det ser ut som om de kommer att öka styrkan med 0,25 till 1,75 sedan när månaden gått ut. Jag sover med dem nu. Ska kollas på fredag igen att hornhinnan klarar det.

Har även varit hos läkare för att jag haft så vansinnigt ont i halsen. I dag kom provsvaret - det är en "dagisbakterie" som aldrig går bort. Det gör att man är hängig ett tag och sedan känner sig friskare för att bli hängig igen. När jag pratade med läkaren så trodde både hon och jag att jag hade hunnit bekämpa bakterien själv men redan på kvällen kände jag halsont och hängighet igen. Jag ska ringa henne i morgon och be att få penicillin i alla fall. Jag hoppas att jag får det och att det gör mig piggare. Jag är sällan sjuk så jag tänkte at det måste vara nåt när det är så segdraget.

Det märks på bloggen hur jag känner mog tror jag. Trist och allt. Jag vill bara gråta. Jag kan inte skriva om nåt, inga äventyr med själen, ingen fantasi...jag har inget tålamod med barnen, speciellt tills för några dagar sedan.

En del av mig tror att det kanske beror på att spänningar släpper. Nu hämtar jag två dagar i veckan och maken 2 dagar och vår duktiga barnvakt en dag. Att bara hämta två dagar i veckan och istället lämna 2 dagar i veckan och jobba senare har släppt lite på pressen för mig tror jag. Jag märkte bara nu förra helgen att jag inte var lika slut och less. Att jag inte kräktes lika mycket på hushållsarbete, att barnen ville vara mer med mig.


Annars vet jag inte vad det är med mig. Vi hinner inte så mycket just nu, allt går i ett. Ingen tid för verklighetsflykt vare sig själsligen eller kroppsligen.

Det kanske är pga bakterien i kombination med att spänningar släpper som jag bara vill gråta. Kanske är det våren med. Jag älskar värme och vår men övergången kan kännas lite jobbig - när man känner hur olevande man har varit under vintern, hur allt legat på is så är det först lite jobbigt att upptäcka livet i sig själv och runtomkring.

Jag känner mig orolig över allt. Som om jag ser allt genom en glasvägg. Känner mig tom, ointresant, isolerad. Jag har inte ens nåt kul att tala om, inget att fundera över, ingenting, kan inte formulera mig. Lika bra jag slutar här innan jag blir ännu tristare.

//manon


Kommentarer
Postat av: Carina

Här har du en till vinterhatande vårlängtare som existerar under en glaskupa med TJOCKT glas just nu.

Det är som att hela jag försatts i vänteläge. Kreativitet, fantasi och glädje är bara en svart skärm i väntan på värmen just nu. Jag måste till och med påminna mig om att bjuda till och krama maken lite ibland, själv skulle jag gärna hasa omkring för mig själv utan kroppskontakt alls.

Ett tag i vintras höll jag igång med hjälp av min blogg men för någon vecka sedan så bara tvärdog allt intresse för den också, som att vrida på en strömbrytare så kändes den bara trist och idétorkan blev total.

Nu låter det som att jag lider av en grav depression men det här är tyvärr bara mitt normaltillstånd innan våren kommer på riktigt. Det har blivit värre sedan jag fick barn faktiskt, för nu kan jag inte fly tristessen genom att läsa, skriva och hålla på med sådant jag gillar utan vardagens måsten drar effektivt ner mig till leriga gummistövel-nivån.

Urkel! men det har kommit upp krokusar, snödroppar och vintergäck i trädgården och igår satt jag ute och drack kaffe i snålblåsten så det tar sig så smått. Idag på em ska jag jobba och jag säger bara stackars mina elever för trots att jag slår på den inre lampan så gott jag kan när jag kliver in genom klassrumsdörren så är kreativiteten när det gäller lektionerna också borta och det har jag ångest för. Eleverna borde inte behöva bli lidande för att jag är vårdeppig. Förhoppningsvis märker de inte av det lika mycket som jag själv.

Sorry för att du fick ta emot hela den här litanian men det var ett så gyllene tllfälle att få gnälla av sig, slippa bita ihop och skärpa sig. Hoppas solen kommer på allvar snart!

2007-03-14 @ 08:09:21
Postat av: loppispoppis

Det låter som om du behöver göra något uppiggande eller ta det väldigt lungt. Kanske en promenad i solen? Hoppas det känns bättre snart.

Postat av: loppispoppis

Det låter som om du behöver göra något uppiggande eller ta det väldigt lungt. Kanske en promenad i solen? Hoppas det känns bättre snart.

2007-03-14 @ 22:33:09
URL: http://loppispoppis.blogspot.com
Postat av: Inga M

Om Du har fått samma influensa som jag hade så kan Du räkna med återfall ett par gånger. Sammantaget varade min i en dryg månad. Och jag var så fruktansvärt trött under tiden. Orkade inte ens tänka ordentligt! Blev trött och nedstämd också. Men nu äntligen ser jag ljuset i tunneln.

Det går över! Ta hand om Dig under tiden! Snart kommer vårsolen på allvar och då leker livet igen.

2007-03-14 @ 23:01:08
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Christina

Klart att du påverkas av bakterier och virus och allt det där. Det sätter ju ner hela maskineriet. Och jag känner igen det där när ljuset blir skarpt och kräver att man ska gå ut och jubla. Samtidigt känner jag igen stress-signaler. Som ropar på att nej nej nej, det är för mycket nu. Så vi stänger av lite i kroppen. För vi orkar inte om hon aldrig får tid för reflektion och vila. Var försiktig.

2007-03-15 @ 20:37:05
URL: http://solusfemina.squarespace.com
Postat av: Minks

Vårdepp här med. Bacillerna hopar sig och alla har varit sjuka. Lillkillen som fick RS som liten bebis får jobbiga förkylningar.

Jobbet är segt. Periodvis mkt att göra och jättetråkigt.

Jajjemän, jag är där jag oxå. Det var ju ett uppmuntrande svar du fick :) men jag vill säga att du inte är ensam, och att snart så vänder det!!

kram//M

2007-03-15 @ 21:36:21
URL: http://minks.wordpress.com
Postat av: Manon

Så flera känner så!

Vet ni i förrgår kmpade jag mot tårarna på tummelbanan på väg till jobbet...men nu klarar jag mig.

Läkaren ringde tillbaka i går och gav mig recept jag skulle hämta men så hände saker på jobbet så jag glömde. Får göra det i dag...

Reflektion vill jag ha!!

2007-03-16 @ 07:39:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback