Dress code

Efter att ha läst hos AnnaaM olika utsyrslar så började jag fundera på hur man kan se ut i värmen och halvvärmen på jobbet.

Ibland behöver jag vara anständigt klädd pga besök och då får jag vara det. Men annars, när man inte syns utåt - hur viktigt är det?

Kan man gå i kortare jeanskjol tex? Fast med inte nåt alldeles för avslöjande upptill?

Där jag jobbar kan äldre kvinnor se väldigt "piffiga" ut. Dräkter od, kjolar över käna, knän syns. Men ändå värdigt och anständigt. Men piffigt liksom om jag får använda det ordet! De bryr sig om utseendet. Snygga frisyrer, längre hår. De unga är av blandad kompott. Beroende på vad de jobbar med från rätt ledigt till strikt. Och ibland ledigt och vid måste strikt.

Jag hittar aldrig min stil, gillar olika, ledsnar tyvärr snabbt...har ingen röd tråd, tycker jag (fast jag har nog det ändå på nåt sätt). Jag skulle fortfarande vilja ha kvar min 20-25-årsstil, ha korta kjolar, samtidigt som jag vill även se mer "ordentlig" ut - men vet inte hur alltid!! Gillar jeans. Skulle gärna experimentera mera också och ser med avund på en del unga tjejer. Men jag skulle inte bara vilja göra det, utan jag vill byta stil efter humör! Tyvärr har jag inte råd med det...:)).  Skulle så gärna vilja ha input egentligen...tycker jag ofta ser så trist ut, har samma saker...eller så är det jag som ledsnat...de flesta andra ser bara så mycket roligare och mer genomtänkta ut...

Alltså öht, nån allmängripande dresscode på jobbet? Sådant man absolut inte får ha? Linnen är väl OK med hyfsad kjol till? Do´s and dont´s alltså enligt er!! Vad får man göra i klädväg när man är i min ålder?? Finns det sådant numera förresten, "ålderskläder"? Hur tänker ni kring det?

//manon


Kommentarer
Postat av: Zofy

JAG tycker man kan gå i kort jeanskjol, har ju tom gjort det. Vi har också en del äldre kvinnor hos oss som klär sig väldigt fräschtm visar benen et c. Inga problem med det.
Mitt favoritplagg på sommaren är figursydda klänningar som räcker strax ovanför knäet....snyggt...man visar lite former....samtidigt stilrent.....gillar du klänning?

Postat av: Manon

Vad skönt Zofy, då kan jag också ha det! Gillar också figursydda klänningar som visar knäna men så svårt att hitta! Nu har jag kört med dylika kjolar istället och linne då...

2007-06-13 @ 10:22:22
Postat av: Zofy

håller med! jag tykcer modet nu är kasst! bara tights och tunikor i svartvitt....jag vill ha färg och form....tunika vill jag inte ens ha när jag är gravid! svart är iofs snyggt men blir varmt i stekande sol....
bara en av mina klänningar jag har är köpta i år!

2007-06-13 @ 13:35:41
URL: http://zofy.blogg.se
Postat av: Manon

Leggings och tunika vill inte jag heller ha, men jag har faktiskt tunikor - men inte oformliga! Det finns i fler färger än svart och vitt hos oss i alla fall!
Ja, suck, kunde väl tro att klänningarna inte var köpta i år, får väl lagra upp nästa gång de kommer på modet då...
Sitter här "piffigare" än vad jag tror, min kjol är tydligen genomskinlig bak fick kag reda på..usch...knöt min tunna kofta runt midjan:). Ska köpa underkjol faktiskt, helst i dag, kan handla och komma tillbaka till jobbet ju, så jag kan ha kjolen!!
Alltid roar man nån:)!

2007-06-13 @ 13:47:53
Postat av: Lotten

Hade en diskussion med några kompisar om detta. Karlar f.ö. De tyckte att dagens mode för unga tjejer med djupa urringningar var störande, de jobbar mycket med unga tjejer och sa att de inte vet hur de ska bete sig riktigt, var de ska fästa blicken för att det inte ska vara verka störande. Jag (och min man) hade inte ens reagerat! Jag gillar verkligen det här modet med tunikor! Har köpt flera med djup urringning och har också korta kjolar ibland. Jobbar bara med karlar, och för några år sedan skulle jag inte ha klätt mig så, men med åldern tycker jag det är ok. Just nu har jag gått ner 10 kg och trivs med mitt utseende. Då vill jag inte hindras... Vi har absolut ingen "dress code" på mitt jobb, de flesta är väldigt fritt klädda. Skulle inte vilja ha ett jobb där man måste klä sig på ett visst sätt varje dag.

2007-06-14 @ 09:24:16
Postat av: Herr Manon

Litet märkligt, Lotten, vad dina karlkompisar tyckte...jag tycker inte att det är något problem. Det är klart att man lägger märke till en urringning och det tar väl ingen illa upp för för då skulle de inte ha den. Däremot är det ingen som tvingar en att fästa blicken där, tycker jag, och tror jag ändå att Manon kan intyga att jag inte har mindre blick för kvinnliga företräden än någon annan. ;)
Vad jag tror att det kanske kan handla om är att det lätt går litet troll i det där hur man ser på unga tjejer. Attraktiva kvinnor attraherar alltid blicken men om de råkar vara avsevärt yngre än man själv blir man rädd att framstå som "gubbsjuk". Det kan göra en osäker på var/hur/hur mycket man kan/får/bör titta. Men jag tycker att man klarar sig bra med den gyllene regeln för allt beskådande av andra människor: Inte stirra och inte fastna med blicken på därför olämpliga kroppsdelar. Det tycker jag nog att man kan ta ansvar för själv i stället för att klaga på deras klädsel.

2007-06-14 @ 10:16:23
Postat av: Idun

Vad skönt att höra vad Lotten säger om hur hon vill klä sig och höra Herr Manons kommentar om den gyllene regeln, istället för att klaga på unga kvinnors klädstil. Håller helt med båda!
:) Det klagas så mycket... låt folk vara som de är och klä sig därefter, då blir det större variation och mycket roligare.

2007-06-14 @ 11:35:55
URL: http://idun.webblogg.se
Postat av: Manon

Jag gillar också tunikor, Lotten! Kul att även du har orta kjolar, det stärker mig i hur jag själv vill klä mig men inte alltid tror att jag "får":). Vi har inte heller dresscode mer än att i vissa sammanhang är det bra att se hyfsat representativ ut. Vad kul att du lyckats gå ner så mycket! Och fram för allt trivs med dig själv!
herr manon - jag vet och Idun jag håller med dig. Det mesta finns hos betraktaren.

2007-06-14 @ 13:31:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback