Skridskokväll!

Vår 4,5 åring är helt såld på skridskor och redan i söndags tjatade han om att få åka igen (vi hade varit i lördags) så han ville åka efter dagis på måndagen.

Åkte hem efter jobbet, bad dagis klä på dem så vi kunde komma i väg snabbt. Leta upp skridskorna i skorummet som är beckmörkt (ljuset hade gått) med ett stearinljus. Storasyster var hos en kompis och gillade INTE tanken på detta! Hon skulle följa med om kompisen följde med! Kompisen och hon skull leta upp skridskor. Samtal fram och tillbaka, småbarnen påklädda och frusterade och ivriga. Så gick vi över till kompisen. Tjuriga storasyster ville nu att ytterligare ett barn till skulle följa med! No way att jag ensam tar 6 barn en kväll spontant till isen varav tre små och icke-förutsägbara! Storysters villkor var för höga...Ingen av de ville åka ändå så då skulle jag ha tre sura stora barn vid sidan av isen...så hon fick stanna hemma hos kompisen. Hon kan ha liiite svårt för att ge plats åt lillebror ibland - hon är van vid att hon är störst och bara hon har intressen, men det ger sig:).

Väl framme var det redan sent så vi gick och åt på ett hamburgerställe (nyttigt och bra:)) men hur kul som helst! Fast det var struligt, först skulle 4-åringen gå på toaletten så de låste upp. När vi fått hamburgarna och stod vid kassan skulle tvillingflickan på 2 år gå. När vi satte oss skulle tvillingpojken gå så kalla burgare blev det! Vi satt en stund och sedan åkte vi skridskor! Eller rättare sagt 4-åringen gjorde det och var helt ensam på isen och hade hur kul som helst! Lillasyster hakade på utan skridskor och hade kul med. Tvillingpojken var inte impad denna gång heller av skridskor utan ville bara hem och han ville åka hem medelst sopbil! Han är tokig i sopbilar nu och han nöjer sig inte med leksakssopbilar och leksaksbilar. åh, nej han vill ha RIKTIGA stora bilar!! Och sopbil med tillhörande SOPOR!?!?!

Vi fick sällskap hem av maken som slutade jobbet i samma veva!

Nu får jag vara stark - vi äter INTE på hamburgerställe VARJE gång vi ska åka skridskor! För tjatet är jag få:)).

Jag tycker det är så KUL när de får egna intressen! Storasyster var 4,5 då hon på eget initiativ ville testa rida - och hon rider än och ÄLSKAR det! Nu är A 4,5 år och han har fallit för skridskor! Jag som inte tänkt mig nån aktivitet för honom för han är så liten - men detta - han vill gå på skridskoskola!!

Jag älskar när barnet/personen tar form med sina egna intressen! Det är så kul att se vad det blir!

Oerhört härligt var det att bara ha en spontankväll och äta ute och åka lite bara så där mitt i veckan! Tur att jag inte storhandlar och bestämmer matsedlar och lever så inrutat så det FINNS plars för spontanitet!

Och de stora barnen och skridskor - vi får gå tillsammans med den kompisens mamma nån gång bestämde vi! Gillar den där mamman! Så det blir kul!

//manon

Kommentarer
Postat av: Hannele

Underbart. Vill dom själva, så föröker man ju hjälpa dem.
Vi hade en regel; hade barnen anmält sej och jag betalat dyra terminsavgifter, så var dom tvungna att gå färdigt den terminen. Det sa jag till dem, när de önskade massa olika saker.

Postat av: Manon

Hannele - det tror jag med! Och uppmuntra det de VILL göra!

2007-01-16 @ 14:00:15
Postat av: Annaa M

Min Mellan kommer att berätta för sin skrynklare hur hårt det drabbat henne att hon aldrig fick varken dansa balett eller gå på skridskoskola. Jag försvarar mig med att vi dels hade bestämt att vi inte klarade regelbundna aktiviteter som inte låg på gångavstånd (tre barn tätt och vi var båda borta mycket kvällstid) dels aldrig riktigt fattade hur gärna hon ville. Men vad hjälper det... Vad hjälper alla timmar vi stått vid blåsiga spårvagnshållplatser och stretat fram i mörkret från fiollektionerna när hon aldrig fick lära sig konståkning och balett - med sitt reumatiska knä...

2007-01-17 @ 22:01:03
URL: http://annaamattsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback