Prylar

Ny stor TV inköpt pga gammal pajade. LCD-skärm och allt. Så nära bio man kan komma hemma.

En pryl. En hypnosmaskin. Avslappning. Barnvakt? Mycket snygg! Den snyggaste TV-n vi haft! Länge leve TV man kan hänga upp på väggen s den kommer ur vägen! Så småningom, vill säga, när vardagsrummet blivit renoverat.

Vi köper sällan prylar men det betyder inte att det inte betyder nåt för oss. Vi talar sällan om "design" men det betyder inte vi är ointresserade av hur det ser ut runtomkring oss. Jag läser inte inredningsmagasin, inte prylbloggar men det betyder inte heller att jag egentligen ogillar det sköna. Jag gillar bara inte prylar för dess egen skull.

För mig, jag vill ha vacker vardagsdesign, men jag vill inte att nån ska bestämma åt mig vad som är vackert. Jag vill komma på och experimentera själv, inte plagiera. Vi har tex beställt fönster från ett snickeri som är specialiserade på 20-tal. Fönstrena är vackra och bara knappt dyrare än medelfönstret, men speciella och mycket fina. De tre som är uppe i alla fall. Min man skapade en trädgård i vårt förra hus som beundrades och den nya ägaren vågar knappt röra den.

Jag skulle ljuga om jag sa att skönhet inte spelade nån roll i mitt liv. Jag gillar bara inte prylar för dess egen skull. Jag förstår inte vad man ska ha dem till! För mig är inte skönhet en radda av väldesignade prylar som tjafsar och skvallrar i hörnen och skåpen. För mig är inte skönhet att matcha tavlorna med soffan. Jag blir inte förförd av glassiga magasin. Säger inte att det är fel, jag är bara ointresserad av just den vägen till skönhet.

Dessutom har jag lärt mig i vårt hus som behöver en ansiktslyftning, att man kan se det sköna trots det fula. Trots att skönhet i tingen och husen alltid varit viktiga för mig så har det ändå en en underordnad ställning i livet. Man kan mysa med enkla ljuslyktor, med ljus som spelar och dansar och ger ett trollskt skimmer ändå!

Ändå - hur självständig är man i sin smak?

//manon

Kommentarer
Postat av: Annaa M

Vi köpte också stor-TV innan jul! Blev förskräckt över storleken först men insåg snabbt att den är mindre än det gamla åbäket. Från min säng ser jag bara en smal kant i profil - vi har den inte på väggen.

Jag tror jag förstår vad du menar, skönhet är så mycket mer än rätt prylar, rätt design. Vi har ju under julen ett överdåd av pynt i vårt rätt tufsiga hem och jag tycker det är vackert...

Postat av: Zofy

håller med!

kollar aldrig in inredningsmagasin däremot trivs jag när det är vackert omkring mig. Tyvärr är man nog ofta mindre självständig än man tror eftersom man tilltalas av delar av det som finns runt omkring än just nu (i annonser, affärer et c). Gissa vem som köpt köksbord i ek liksom alla andra!

Just nu är jag ju som sagt i kriget ordning versus kaos hemma och tyvärr är det så att för mig spelar det inte så stor roll om jag har vackra saker så länge kaos dominerar. det försvinner liksom i röran. Maken gav mig en bok om hur man rensar ut sitt hem i julklapp (ja, jag fick mer rroliga grejer också) men det är han själv som tagit sig an projektet.....mycket bra men det är bara att han tycker att ha ska punktmarkera sig igenom en kvadratmeter i taget genom huset medan jag ska står för den kontinuerliga upprätthållningen av de andra 119 kvadraten.....I refuse!

om TV.....tyckte det var syndapengar när vi instllerade i ett sådant "hemmabioset" för ett antal år sedan (innan plattv tyvärr) Men måste hålla med om att det är mycket roligare att se en film nu med så hög lujd o bildkvalite. So, enjoy!

2007-01-02 @ 10:46:58
URL: http://zofyblogg.se
Postat av: Manon

Annaa - ja det är det jag menar! Inser att jag var luddig (varit vaken hela natten:)). Vår TV är större än den gamla, köpt på rean nu och den är kanon faktiskt! Tittade på Hitta Nemo på den och man ser fjällen!!

Sofie - trivs faktiskt också med att ha vackert omkring mig (fast vi har det inte nu men å andra sidan har vi inget att vara rädd om så barnen kan leka fritt!). Bara för att jag inte gillar magasinen betyder inte att jag är blind, tvärtom! Trivs som bäst då i sköna hem men jag är fruktansvärt slarvig! *s* hoppas verkligen du fick andra julklappar med! Vi enjoy för fullt!

2007-01-02 @ 14:05:57
Postat av: Christina

Vad som är vackert bestämmer ingen. Utom vi själva. Vare sig det är plagiat, design, modernt, gammalt, ärvt, självsnickrat. Det sköna i varje ting avgör var och en ... det är det som är så skönt ;)

2007-01-03 @ 11:00:12
URL: http://solusfemina.squarespace.com
Postat av: Manon

Absolut Christina!

2007-01-03 @ 13:38:31
Postat av: Annaa M

Jo vår är stor också, framifrån, men eftersom allt är skärm och inte en massa platskrävande hölje bakom så känns den ändå diskretare på nåt sätt.
Duktigt av er att planera för rean, jag köpte förstås vår innan jul... Eftersom det är mycket fotboll här och jag inte är så helintresserad av spelupplägg så tycker jag det är kul att närbilderna blir bättre!

2007-01-03 @ 14:48:09
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: Manon

Hehe, ja vi tog rean! Tur i oturen för nu i helgen gick vår TVÄTTmaskin sönder! AAAAHHH! NEJ inte i en 4-barnsfamilj. Den var från 98 så det var ingen idé att laga den. Köpte ny i dag. Kan inte koppla in den själva pga special i källaren så nu måste elektriker in.

Hoppas han kan komma SNART!!!

2007-01-03 @ 17:01:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback