En rinnande dag

I går var en dag som bara rann bort. Jag upptäckte det under tidens gång. Saker bara hände, allt var oplanerat och VIPS så var det kväll!

Låter inte så upphetsande eller intressant men för mig var det det! Har inte haft en underbar hafsig spontan dag på 10 år. En dag som bara händer utan nåt planerat, utan nån milstolpe. Det kändes helt fantastiskt!

I dag har vi varit hemma dvs jag med de tre små och min stora har varit hos kompis. 2/3 av dagen ägnade sig de tre små åt att reta varandra. Mest 4-åringen sina små oskyldiga (not) tvillingsmåsyskon. Han var på dem HEEELA tiden! Jag blev till slut fullständigt matt och ilsken av att ständigt höra "uuuhäää" och röt åt dem att alla hamnar bakom grinden om ni inte slutar nu! Tänka sig, tre vilda retsamma små med time out TILLSAMMANS! Visar bara på min frustration. Var så lite pedagogisk det nånsin gick. Båda tvillingarna fick varsin affektkramp dessutom av allt detta retande. En av dem lindrigt och den andre. Usch, jag var på toaletten och när jag kom upp låg hon på mattan och hade även kissat på sig, vilket hon gör under svårare affektkramp. Stackarn! Usch. hade jag varit uppe hade jag kanske kunnat avstyra det. Brukar alltid ta dem i famnen då det händer. Vet att det är ofarligt men det är ändå inte kul för dem.

Till slut lugnade de sig och vi gjorde falafel. Eller det var det som lugnade dem. De hjälpte till och lyckades slappna av lite. Rullade jättefint och jättemånga! De var så stolta! Min hushållsälskande tvillingpojke (2,9 år) han tvättade golv med. Han formligen slet golvnoppen ur händerna på mig (jag överdriver inte) och torkade upp alla fläckar jag pekade mycket samvetsgrant. Undrar om han gör lika då han är 15, eller som ev sammanboende med nån i framtiden?

Måste erkänna att jag senare även satte på TV-n för att få litet lugn. Det gick bra. De var lugna, de tittade medan de klättrade upp på soffans armstöd och hoppade därifrån en efter en. De var lugna och väntade på sin tur. Hopp, hopp, och hopp. Jag kunde ta det lugnt...tack TV.

Vad gör man då de bara retas? 4-åringen var i sitt essä i dag...

//manon

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback