Tid att gå hem

Ofta är jag trött för att jag vaknar så tidigt (03 i går och 04 i dag) så jag har inte så stor lust med små kompisar hemma hos oss ända till 20 då jag är bara sååå trött.

Alltså - på sista tiden när min stora tar hem kompisar har jag sagt att de får gå hem vid 18. Då får de leka några timmar och jag får tid att äta och umgås med 4 barn efter 18. Och förhöra läxor! Detta är en begränsning för det är så mycket JAG klarar av med besök. Tycker det blir liite jobbigt att behöva vara alert och allt då stora har besök så länge..och laga mat till 1-2 barn till...

Samtidigt vill jag inte förstöra för henne...är det så att en grannkompis ringer efter maten och vill leka få min stora göra det till 19-19.30 beroende av läxstatus. Grannkompisar har ju lättare dvs närmare hem eller så går min över...

Vad tycker ni om detta och vad har ni för regler vardagslag? Observera att detta inte är till för att begränsa min dotter utan för att JAG ska orka med allt. Och jag orkar inte med främmande vardagar så sent så ofta...helger är det annat!

Måste också säga att jag kände mig som en super förälder i går! Kände mig kass i helgen och hade gärna velat ha en eller två dagar till för att "reparera" det. Så jag tog med pulkor till dagis och vi åkte efteråt och de hade så kul! Trots att jag varit vaken sedan länge lyckades jag hålla humöret i schack tills tandborstningen 20.30 då jag fick liiten kris. Kände mig riktigt nöjd! De duschade med, en och en och jag fick tillfälle att tala med alla ensammen en och en med dem i famnen med badduk. Mysigt!

De bad om pannkakor till i dag och så blir det!

//manon

Kommentarer
Postat av: Ulrica i Piteå

Heja, bra att du ser ljusglimtarna istället för vad du inte gjort. Angående regler så kan du ju ha exempelvis tisdag och torsdag lekdag och "senare tiderdag". Måndag och onsdag mys med familjen eller läxdagar. Då är det lätt att förklara att idag är det den och den dagen.
Ulrica

2007-02-13 @ 09:08:24
Postat av: Minks

Jag kan bara hålla med. Jag orkar inte heller ha kompisar på besök för länge om kvällarna, men Ulricas förslag här ovan kanske kan vara ett alternativ om du får dåligt samvete för stora tjejen, att ni planerar in kanske en dag i veckan som kan vara lekdag lite längre!
//M

Postat av: Zofy

olika dagar är väl ett jättebra förslag!

skulle absolut inte vilja ha kompisar hem till åtta en vardagskväll och H hämtas senast sex om hon är hos kompisar...men hor är ju yngra så jag gissar att man får anpassa eftersom...

man vill ju rå om dem själv också, fast de är större...och hinner de med läxor om de leker tillåtta (fast de kankse gör dem tillsammans?)

2007-02-13 @ 12:09:47
URL: http://zofy.blogg.se
Postat av: Christina

... och sen blir de äldre och tänjer på redan tänjda gränser och tider. Tycker dagar av olika slag var en bra idé!

2007-02-13 @ 20:09:15
URL: http://solusfemina.squarespace.com
Postat av: Hannele

Om kompisar var hos oss en dag, då visste jag att mina barn var hos dem en annan dag och fick mat där, det jämnar ut sej liksom.

2007-02-14 @ 11:58:33
URL: http://hannelesparadis.blogspot.com/
Postat av: Anonym

Låter som en mycket vettig begränsning. Ungarna köper det säkert också, åtminstone om Du är rättvis så det blir likt för alla gästande barn.

2007-02-14 @ 22:33:18
URL: http://blogg.se
Postat av: Inga M

Inlägget ovan var mitt. Namn o bloggadress försvinner ibland av sig själv,det var inte meningen.

2007-02-14 @ 22:34:52
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Josephine

Jag trillade hit för att fråga dig om du vill vara med i en ny vända av skrivarcirkeln?

Hälsningar,
Josephine - administratösen

2007-02-15 @ 15:00:19
URL: http://giraffen197.webblogg.se
Postat av: Christina

Har det löst sig :) Trevlig kväll!

2007-02-15 @ 19:42:22
URL: http://solusfemina.squarespace.com
Postat av: Annaa M

Svårt med regler ju äldre de blir.
Hinna skolarbete måste de ju och det är besvärligt om man måste hämta och lämna mitt på kvällen när man har fullt upp med annat. Men ju äldre de blir desto mindre eget engagemang behövs ju. Man ska ju vara glad att de har kompisar också...jag har ett barn som suttit ensam större delen av tiden på femte året nu och hunnit få nog av familjeumgänge för trehundrade gången.

Jag tyckte däremot det var besvärligt med "mattvånget" - det har vi varit inne på förut. Eftersom jag inte vill ha matrester så har jag aldrig lagat mer mat än vi ätit upp. Visste man att barnet skulle komma, förstås ok, men annars var det förstås jag som blev utan mitt panerade kycklingbröst som jag sett fram emot hela dagen när det plötsligt fanns en extra matgäst som väntade sig full middag.

2007-02-16 @ 10:16:46
URL: http://annaamattsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback