Så här ska jag försöka göra...(tillägg 070818)

Tack för alla era kommentarer, jag har svarat er alla!

Har funderat en massa och kommit fram till att det egentligen är helt sjukt, att jag som inte är ett dugg morgonpigg, ska tvinga upp mig kl 5.30 varje vardagsmorgon. Jag tar rådet att börja senare.

Nu bad en chef om en rapport som ska vara klar på måndag för han reser sedan bort resten av veckan. Så jag ska in på lördag kväll. Då kan jag jobba in tisdagen jag var hemma pga studiedag samtidigt. Alternativet skulle vara att åka in skittidigt på måndag... Nu under augusti har vi sommartid så jag slutar en timme tidigare. Så jag ska börja ordinarie tid. Inte gå upp så tidigt. Sedan får jag be om mera hämthjälp så jag kan börja vanlig tid, barnen kommer hem tidigare och jag slipper dagisjäktet.

Jag fixar faktiskt inte att gå upp så tidigt varje vardagsmorgon. Det är helt emot min dygnsrytm, jag är ingen morgonmänniska.

Tyvärr kan jag inte gå upp alldeles för sent, för vi kan inte hämta så sent. Dagis stänger vid 17.30. Det begränsar hur sent man kan börja jobba...Skulle jag jobba 8-17 med en timmes lunch skulle jag inte ha en chans att hinna till stängningsdags. Nu delar vi iof på detta med lämning/hämtning, men ändå...samhället är verkligen uppbyggd kring de morgonpigga...inte på de som kommer i gång på kvällen eller eftermiddagen...

Lite trötta tankar, är rätt mör nu för jag har varit vaken sedan 02.30 i morse...kommer säkert på mera sedan...

***********

Tillägg - byta jobb vill jag inte för de är hemskt förstående, flera med 3-5 barn och allt. Tyvärr är vi få, bara numera tre anställda, så det är ett ltet företag med vad det innebär - gå ner i tid är uteslutet för ingen annan kan det jag gör! Så ingen kan avlasta mig. Men den förståelse jag får, allt jag fått lära mig för att klara jobbet, det tålamodet de har/haft - vill jag inte mista...men jag måste göra nåt åt stressen. Jag ska fixa sömntabletter med.

//manon

Kommentarer
Postat av: argaingrid

jag har aldrig varit utbränd men känner folk som varit. Undrar om man inte skulle lägga till familjevivet i debatten om utbrändhet, för det handlar väl om hela tillvaron, inte bara jobbet. Sömntabletter är nog bra.

Postat av: Inga M

Håller med Dig om att samhället är uppbyggt på morgonpigga. Skulle gärna se att skolan exempelvis inte började så tidigt. Framför allt inte för lite äldre barn som verkligen behöver sova någon timme längre. Jag var förr väldigt morgontrött och kvällspigg, men med åldern verkar det ändra sig, både på mig och andra. Nu vaknar jag 6-7 så där och somnar gärna vid halv 11.

2007-08-19 @ 07:54:55
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Cissi

Jag tillhör tyvärr den morgonpigga delen. Med det innebär ju också att jag är osocial på kvällarna..
Jag har en liten utmaning till dej i min blogg! Kika in när du får tid. :o)
/Cissi

2007-08-20 @ 07:21:05
URL: http://cissilina.blogg.se
Postat av: Manon

Visst är det hela bilden, argaingrid! Det finns nog många sätt att bli utbränd på. Det behöver inte nes handla om jobbet.
Inga - jag håller med dig! Kl 9 borde gälla för skolelever. Har hört flera som ändrat sig med åldern. Få se hur det blir:).
Cissi - välkommen! Säg inte tyvärr:): Alla är vi olika! Jag ska kika in i din blogg! ska hinna med det strax!

2007-08-21 @ 06:10:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback