Klarhet?

Jag tror att jag nu fått en överblick över situationen. Fredliga demonstrationer fortsatte i går kväll vid parlamentet.

Att det gick överstyr förra natten, det var bara mestadels en liten klick av ultranationalister som såg chansen att vandalisera. Sedan blir det även förvirrat iom att det är i år 50 årsjubiléet av revolten 1956. Speciellt som att de gav sig på TV-huset först, precis som 1956. Symbolhandlingar. Det är ett under att ingen dog, och tur.

Folk är arga, cyniska, blasé och vill få bort denna premiärminister. På bandupptagningen erkände han i otrevliga ordalag, med svordomar, att de hade kört landets ekonomi i botten under de 4 åren de haft styret. Att de gjort så korkade saker så det är inte sant och att de, för att behålla makten i valet i april 2006, hade ljugit och åter ljugit enkom för att sitta kvar. Han har visat en enorm arrogans för det ungerska folket.

Jag hoppas nu att det blir nyval för han har kommit till makten på ett otillbörligt sätt, enbart genom att föra folk bakom ljuset och ljuga. Att det behövs reformer är alla överens om, men ingen vill bli behandlad på detta sätt.

******

viskar - jag kan inte låta bli att fundera vad jag skulle gjort om jag bott kvar. Jag skulle ha deltagit i demonstrationerna utan barn, det är jag 100 på. Med barn skulle jag vara mer orolig ifall nåt skulle hända, för jag vill inte göra dem föräldralösa. Men man måste stå för sin åsikt, kämpa mot lögner och orättvisor.

Ibland undrar jag om den västerländska blasén och icke-altruismen beror på att vi inte har nåt högre att kämpa för än oss själva. Vi har det så j-a bra att vi blir navelskådande och tappar lyckan....Läs Alexander de Tocquville...han förutspådde detta...

Man kan "tappa" sig själv när man har det för bra också...känna en...meningslöshet...jag vet bortskämt "problem". Inget spelar liksom nån egentlig roll. Bara en massa finlir.

När barnen blir större vill jag bli mer aktiv i det jag tror på.

Usch, så många tankar som far runt...Jag läser på de ungerska diskussionssidorna och ser vilka andra problem unga tampas med där. Alla demokratidiskussioner, att inte ta saker och ting för givet, att man måste kämpa är en självklar del av livet, att inte få nåt gratis...

//manon

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback