Halloween

Dagen blev bra och vi börjar jobba upp egna hallowentraditioner. Gröpte ur en pumpa och tände ljus i den. Det kom utlädda barn hit och sa "bus eller godis". Dottern och hennes kompisar gick också. Tog med sig A (4) och han var världens sötaste lilla monster med mask och koppel hårt hållen av Storasyster och hälften så lång som Storasyster och kompisar. Det gick jättebra! Mycket godis fick de.

Barnens faster var här och de fick läskiga spindlar och vi gjorde en halloweenkladdkaka med bilder av fladdermöss, dödskallar och stjärnor!

Det är fantastiskt mysigt att vara hemma med barnen. Att släpa runt i pyjamas till lunch, ta det bara luuuugnt, ingen stress. De leker bra, jättebra! Dottern har haft bästisen här och de har även lekt med syskonen och rasat runt bokstavligen. I dag var här upp till 8 barn ett tag under kvällen då de hade klätt ut sig!

Jag har sovit dåligt några nätter men hoppas få sova i natt. Drack en massa coca-cola i dag för att vara trevlig och inte alldeles surtrött. Annars har jag varit nere på 1 burk om dagen, men jag ville inte vara sur en sådan här dag. (låter detta som en anonym coca-colist bekännelse!?). Förkyld är jag med, ont i halsen, barnen snoriga fortfarande men börjar bli bättre. Skönt att få vara hemma. Ingen tjat om aktiviteter heller från Dottern för hon leker med kompisar. Nåt ska vi göra i alla fall senare i veckan, men själv känner jag mig också för förkyld än för att orka. I morgon lär vi i alla fall komma ut i trädgården.

Tänk att livet kan vara så avstressat....jag är så nöjd med att få vara ledig denna vecka! Tanken att åka in nån/några kvällar i veckan för att jobba känns...avlägsen plötsligt...men jag borde...just nu känner jag mig för förkyld för att orka...och har fått lite behaglig "manana-attityd". Var dag har sina bekymmer.

//manon

Kommentarer
Postat av: Lillan

Manon! Det här har inget att gÖra med ditt inlägg men jag har undrat Över något sedan igår och nu måste fråga dig; hur kom det sig att du valde namnet Manon? Har det något att gÖra med den underbara franska filmen " Manon des Sources" från 1986 med Yves Montan i en av huvudrollerna? Filmen handlar bl.a. om en ung och vacker getflicka ( alltså en flicka som vallar getter:) vid namn Manon. Jag såg filmen av en slump i går kväll och så fort jag hÖrde namnet, tänkte jag på dig.

2006-10-31 @ 22:11:48
Postat av: Manon

Nej, hörde namnet Manon första gången i Puccinins Opera Manon Lescaut, en kärleksroman skriven en präst på 1700-talet som blev opera på 1800-talet.

Annars, jag tycker om namnet Manon, det är mjukt och vackert med det rätta franska uttalet. Skulle kunnat döpa nån till det men vi har avstått eftersom uttalat kan bli så fult här. Likaså har jag alltid gillat namnet Julian på en pojke men avstått pga uttalet här i Sverige. Valde andra namn:).

Jag tycker bara om namnet....

2006-11-01 @ 07:40:08
Postat av: Annaa M

Vi har också rätt mycket halloweenpynt här. Men det är tveksamt om det blir någon pumpapaj i år, får se till helgen. Hörde en etnolog på radion igår som sa att man inte behöver bry sig om vilken som är "rätt" dag eftersom vi inte har någon tradition här. Så bra. Men pyntet hjälper inget vidare mot den tunga trista stämningen här, vi känner oss uttråkade och övergivna av världen Mellan och jag. Kanske borde dra på oss var sin häxhatt!

Trist med förkylningar! Väntar nu bara på att M kommer hem med nya från Göteborg, hon har ju haft samma rundgång som ni plus ett par halsflusser i somras.

Postat av: Manon

Jaha, det sa etnologen? Jag som varit noga med rätt dag. De fick inte köra bus en annan dag än 31 okt. Lite jobbigt att alla kommer under loppet av 1,5 vecka liksom...

Måste säga att det är mysigt med halloween och höstlov ihop! Blir lite festligt.

2006-11-02 @ 10:22:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback