Mami

Minnen väcks av det jag skrev i går och responsen...Vill lyfta upp dessa minnen av min farmor som jag bodde hos under mina småbarnsår tils jag var 7,5 och som jag kommer att få träffa nästa vecka redan igen för första gången på 3-4 år!

Kommer i håg vad min farmor gjorde med mig när jag var barn. Gick och badade ofta, lärde mig simma. Promenader i parken då vi pratade och tittade på ditt och datt, växter, småkryp...Hon var ute i lekparken med mig, lärde mig cykla utan stödhjul...Jag lekte med barnen på gården och fönstret var öppet och jag kunde alltid ropa på henne. Hon tittade alltid på barnprogrammen med mig och då låg vi i sängen tillsammans och jag kröp intill henne och allt var jättemysigt! Tog mig på balettlektioner men det var inte så poppis hos mig, jag gillade det inte alls (medan hon var balettpedagog och älskade att dansa) så hon mutade mig VARJE gång med att köpa en kaka åt mig på ett café efter lektionen:))))!

Minns ärligt inte att hon höll på så mycket med hemmet:). Jag gick på dagis och hon jobbade heltid men i mina minnen så känns det som om hon ALLTID var med mig och ALDRIG jobbade! MÄRKLIGT!? Jag minns henne som hemmafru trots att hon jobbade heltid - hon måste alltså ha gjort ett bra jobb med mig...Hon har berättat hur hon bar mig efter att hon hämtat mig på dagis och hur jag sov på hennes axel medan hon handlade...

Med andra ord, det funkar att vara heltidsarbetande! Skönt att jag mindes allt detta...Jag hoppas att mina barn kommer att minnas mig så där...

//manon

Kommentarer
Postat av: Marie

VIlka fina minen du har med din farmor. Vad underbart roligt det blir för er att ses nästa vecka. Visst är barndomens minnen otroligt faschinerande - hur man minns saker och ting.

Kram!!!

Postat av: Havsfrun

Fina minnen du har av din farmor, så visst måste det gå att vara heltidsarbetande och mamma.

Ändå kan jag inte låta bli att tycka att för MIG funkar det inte. Jag tyckte när jag jobbade heltid att jag såg mina barn för lite. Tror inte dom led, men JAG led. Jag har faktiskt tagit friår mest för min egen skull.

Sen spelar det nog roll vad för jobb man har. Har man ett jobb som man brinner för så ger det en väl väldigt mycket i sin tur. Och har man fått energi av jobbet så orkar man mer när man kommer hem antar jag.
Jag kunde tycka att jag slösade bort min tid på ett skrivbordsjobb när jag hellre ville vara med barnen.

Min mamma var hemmafru men konstigt nog har jag inte mycket minnen av att hon gjorde så mycket med mig. Lekte, aldrig. Sen var hon ingen städpedant heller. Vi hade alltid dammråttor under sängarna.
Ibland kan jag undra vad hon gjorde egentligen:)

Men hon var där och jag har alltid tyckt att jag hade en bra barndom.

2006-05-23 @ 15:21:32
URL: http://www.havsfrun.blogspot.com
Postat av: Manon

Marie - ja visst är det så! Lite rädd är jag för jag har hört att hon åldrats en hel del sen sist jag såg henne

Havsfrun - precis, jag fattar va du säger. Det är jag som lider här också - JAG vill vara med dem. Inte blir det bättre av att alla vill vara hemma heller...A (snart 4) är jätteglad över att få vara hemma torsd och fredag denna vecka pga helgdag + klämdag!

2006-05-23 @ 15:42:17
Postat av: Anniz

Vilka fina minnen av din farmor, och ja, visst går det säkert alldeles utmärkt att kombinera heltidsjobb och familj, men man måste nog våga släppa alla krav. Är säker på att dina barn kommer minnas dig som en toppen mamma!! Tack för dina åsikter om min klänning :)

Kram Anniz

2006-05-23 @ 15:48:06
URL: http://trissitjejer.blogsome.com
Postat av: Manon

Anniz - ja jag blev glad över att plötsligt minnas det! Släppa kraven får man göra..Jag längtar efter dem men jag hoppas att de känner att jag finns där ändå...

2006-05-23 @ 15:58:14
Postat av: Linda och grabbarna

Hej där,

Jag hoppas innerligt att mina barn ska komma ihåg mig som närvarande. Jag har väl tyvärr för stora krav på mig själv som måste vara överallt_hinna_med_allt och fixa det mesta själv. Det är inte så konstigt att stressen äter upp oss.

Härligt att du har så fina minnen av din farmor. Jag tycks tillhöra kategorin av människor som knappt inte kommer ihåg något av min barndom. Väldigt tråkigt.

Kram från
Linda

2006-05-23 @ 21:48:54
URL: http://brodernabus.blogg.se/
Postat av: Nettan

Vilka underbara minnen!
Jag tror dock som så att våra barn ser inte alla måsten utan de minns helt enkelt det som var deras vardag. Sedan beror det ju på vad vardagen består av, om man lyckas så som din farmor gjorde är det fantastiskt. Och det gäller att göra sitt bästa helt enkelt!
Kram

2006-05-23 @ 22:10:40
URL: http://www.reflektioner.org
Postat av: Manon

Linda - känner igen det där med kraven! Jag vet ärligt inte hur hon gjorde men jag hoppas kunna göra liknande...Man måste lära sig att leva i kaoset som nån trebarnsmamma sa här...

Nettan - ja som barn ser man nog inte alla måsten:).

2006-05-24 @ 08:41:32
Postat av: Sofie

Intressanta iakttakgelser....

Ngn annat...du frågade om månadslinser och ja, jag tror att det finns linser nu som är så supertunna att man bara behöver byta dem en gång/månad. jag har dock inte den varianten jag har månaslinser som jag visserlihgen byter varje månad men även tar ur varje kväll...

är det den biten som köänns obehgalig kan jag lova att så är det inte - första vara man bara vadå, peta på ögat....grooce...men det är faktiskt ingen ting, inget som jag ens reflkterar över att jag gör idag....

att se dålig kan ju både trötthet o huvudvärk så jag skulle verkligen "go for conact lenses"

2006-05-24 @ 08:44:40
Postat av: Manon

Sofie - aha! Det kan ju vara en delförklaring till min trötthet! Jag anstränger ju ögonen enormt nu! Ska försöka klämma in optikerbesök....

2006-05-24 @ 08:52:16
Postat av: En liten tant

Visst spelar tid och ork roll men framför allt handlar det väl om inställningen till sina barn. Min mamma var hemma på heltid och jag har inte några som helst minnen av närhet, lekar, stöd, goda samtal. Däremot var det välstädat och gott om vällagad mat.

2006-05-26 @ 10:43:07
URL: http://tant.webblogg.se/
Postat av: Manon

Liten tant - ja det tror jag absolut! Inställningen gör mycket!

2006-05-29 @ 07:21:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback