Intensivt

Mycket på jobbet just nu och jag har tom fått jobba för två eftersom en av oss har varit på kurs. Pust!

Trött har jag varit och däckat vid 21 redan om kvällarna.

Men - det har varit bra dagar att kämpa på och lära mig att inte vara så sur och tvär trots trötthet! Och LYCKATS! I stort i alla fall...i morse var jag gnällig...usch...

Det är lustigt, jag gillar att kämpa egentligen, jag gillar att känna att jag lever i varje por av min kropp. Det jag önskar är att det fanns tid bara för MIG. Tid att göra saker bara JAG gillar! Som att skriva min bok...det kan jag bara fetglömma nu!

Känner mig ganska tom själsligen men adrenalinet är på topp och jag är fokuserad på att överleva vardagen. Har inget roligt att skriva...A (snart 4 år) kräktes i natt och jag sitter nu på jobbet och väntar besked hur dagen ska utveckla sig. Ska jag hem nu? Om några timmar? För i morgon MÅSTE jag vara på jobbet...Hur ska vi dela?

Läste i tidningen att vi är ännu närmare släkt med chimpanserna är vad vi tidigare trott. Att vi är avkomlingar till en chimpans och en toumai, en liten halvapeflicka som inte blev steril till följd av blandningen. Att vi i princip skulle kunna fortplanta oss med en chimpans än i dag, så lika är vi genetiskt - men avkomman skulle troligtvis bli steril.

Läste också i dag att unga i dag har en annan syn på sex och kärlek - att de skiljer på det! Sex en sak och kärlek en annan. Är det inte så det är? Har inte män kunnat skilja på det sedan länge? Det nya är väl att nu kan tydligen även kvinnor göra det. Åtminstone unga. Jag är övertygad om att sex är en sak och kärlek en annan. Men kulturellt sett har inte kvinnor fått tycka det utan att stämplas negativt. Kvinnor har fått syssla med sex bara de är förälskade - så nog blev de förälskade på Kretaresor på en vecka! För att göra det legitimt för sig själva och andra, när det egentligen bara handlade om lust. Inte fel det heller, bara lusta alltså...Och tydligen bryr sig unga i dag inte lika mycket om partnern är av samma kön eller inte som förr, bara personen är intressant är kriteriet i dag - eller varför inte en intressant chimpans:)? Med tanke på ovan...Fast så långt har vi inte kommit än...men tänk, vad skulle man få fram för art om man verkligen korsade chimpans och människa i dag? Undrar vilka familjepolitiska problem vi skulle få då... Hur skulle arbetslivet och jämställdheten utvecklas? Övertidsersättningen, pengar, ledighet eller en pall med bananer...Nu ska jag inte vara fördomsfull. Är övertygad om att även dessa hybrider skulle bli samhällsdugliga individer. Kanske tom vidga våra vyer. Fast ordet "hybrid" kanske skulle komma att ses som ett fördomsfullt skällsord. Får akta oss så vi inte blir osams med dem. Undrar vilken beteckning de skulle ha på sig själva...Nej, nu ska jag sluta tramsa. Är trött, då tramsar jag...

Nej, just nu är det bra dagar att kämpa på och lära sig att hantera dåliga sidor av mig själv. Får se det så. Och jag har mycket att se fram emot, som resan om knappt 2 veckor! Hotellfrukostar och bara slappa och fika och äta ute gott med äldsta dottern i 4 dagar! Och så farmor förstås...Men jag har så mycket omkring mig just nu att jag känner mig TOM!

Ps - det är svårt med fyra barn i bland - det är så många att älska! Så många att hinna med, så många man vill ta i famnen och pussa och gulla med - men ack så lite tid! Det är svindlande ibland att tänka på dem, en och en...fram och tillbaka...Ds

//manon

Kommentarer
Postat av: Havsfrun

Ibland är det bra att dela på familjen så man hinner koncentrera sig på varje/några barn för sig. Hoppas resan blir kul!
Ap-snacket var lite utflippat, fast män är ju djur så steget är väl inte så långt:)

Postat av: bless

Först att allt måste jag önska dig lite lugn och ro innan du brister.

Tvärtom mot din teori, så är min teori att sex och kärlek hör ihop. Men det som jag tror gör mig lite speciell är att jag inte tror att kärlek låter sig pressas in hur som helst i normativ hetrosexuell livslång parbildning. Det kan den så klart, men den kan också ta alle handa andra uttryck som inte är mindre kärlek för att de inte har ambitionen att vara livslång monogamitet.
Sex utan kärlek, vilken form av kärlek det än är tror jag riskerar att bli en bedrövlig ersättning till onani. Om jag hårdrar det lite så påstår jag att om du känner kärlek vill du ge, men om någon bara behöver tillfredställa sitt sexuella begär i största allmänhet vill den ha (tillfredsställelse).
Som jag ser det är en erotisk samvaro som ljuvligast när båda känner för varandra och vill ge. Sedan må kärleken vara av kortare eller längre sort, med en eller flera och av vilket kön som helst. Fast jag drar nog en gräns strax innan den där apan;)

2006-05-18 @ 16:53:41
Postat av: flasknosen

Ap-delen av resonemanget var härligt utflippat. *fnissar*

Vad skönt att du snart ska åka på semester. Det är dig mer än väl unt! Jag hoppas att du kan få någon sorts lugn emellanåt, i nuet också.

2006-05-19 @ 09:01:49
URL: http://flasknosen.blogg.se
Postat av: Marie

Oj vad jobbigt! Hoppas att det lugnar ner sig snart på jobbet INTE kul att behöva täcka upp för några andra. Besparningar eller kan inte din chef stava till vikarier?

Intressant ämne - tror som du ;-) - tänk om tjejer kunde få ha samma status som killar där utan att få stämplar på sig. Det är ju alltför väl att samhället blir mer och mer lika på vissa sätt iaf :-D.

Trevlig helg och kram!

2006-05-19 @ 09:42:21
URL: http://marieas.blogsome.com
Postat av: Excessa

Men hallå.. att en åker på kurs är ju planerad frånvaro o vikarie ska tas in! Jobbar ju själv på ett litet ställe o ända sen jag började för 4 år sedan så har chefen pratat om backupp-personal.. men i nästa andetag så säger hon att vi är ju inte borta o sjuka så mycket.. o jobbet är ju lite speciellt så det är svårt för nya att lära sig.. Dummare resonemang finns inte!
Det är inte meningen att de som är kvar ska jobba dubbelt när någon är borta. Även om vikarien inte kan lära sig allt på en gång så finns det alltid något den kan göra som underlättar för kvarvarande arbetare. Risken är ju annars stor att den som jobbar häcken av sig tar ut max o sen blir den sjuk pga utmattning.
Tack o lov har vi nu 2 som vi kan ringa vid behov o förhoppningsvis kan någon av dem komma i alla fall några timmar/dag om någon av oss är borta.
Vad händer om du tex har tandläkar/läkartid när den andra är borta? Eller om det händer något med barnen så du måste fara iväg?
Ta upp frågan o ställ kluriga scenarier till din chef så kanske hon/han får sig en funderare.. Annars tycker jag att du ska ha dubbel lön för den tiden jobbkompisen är borta ;)

2006-05-19 @ 22:55:07
URL: http://excessa.blogg.se
Postat av: Manon

Hej alla!

Så glad jag blir över att ni tänkt på mig och varit här!

Jodå, apsnacket är urflippat:).

Apropå sex och kärlek...jo, jag tror att man kan ha sex utan kärlek. Lusta, och att det inte behöver likställas med onani. Krasst är fortplantningen en sådan stark kraft att man kan förlora sig i den. Alla gånger man trott man var kär?

Läste en intressant artikel i helgen om just kärlek och att kärlek inte alltid behöver fullbordas. Att det oftast är den ofullbordade kärleken som är den fullbordade - eller den som är en enorm kraft...som man minns...
I dag vill man fullborda allt och lämnar inget åt mystiken...

Intressant artikel var det! Ska leta upp den och lämna länk om jag hinner:)!

2006-05-22 @ 08:31:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback