Hjärnskakning och dagisbesök

I onsdags besökte vi vårt blivande dagis med de tre små. Det är ett stort och nyligen utbyggt dagis. Alla tre tog plats där, speciellt tvillingarna på 2 år. A (snart 4) verkade också uppskatta besöket och jag tror att mycket beror på att grannbarn han börjat lära känna går där. Tyvärr planeras han inte att gå på samma avdelning men jag ska ringa och be snällt att han SKA gå på samma som grannbarnen eftersom detta blir han tredje dagis och för att han är svårinskolad. Första dagiset skrek han sig igenom i månader och de bar och bar på honom i början varje dag i månader. Andra dagiset var mycket tufft med och det är första nu han börjar acceptera det dagiset. Så, jag flyttar ogärna på honom men jag vet att detta blir bäst för alla i förlängningen. Han kommer att lära känna ännu fler barn i området då han går på samma dagis som dem och kommer ha några som flyttar till skolan med honom senare. Han behöver det. Undrar om jag snällt kan be dem flytta tvillingarna till en annan avdelning där ett annat grannbarn går? Fast det vore lyx...men mamman till det barnet hade tydligen också önskat att de gick där för hennes och våra är jämgamla och även de nyinflyttade...Och utan mycket hjälp så jag antar att vi hade kunnat hjälpa varandra...Nä, det viktigaste ÄR A! Tvillingarna klarar sig.

Efter dagisbesöket mötte vi upp vår storasyster på 8,5 år för att köpa glass. Vad händer där? Jo, M-twinset, flickan, trotsar medan jag håller på med plånbok och resten av kidsen, klättrar ur vagnen och blir än mer ivrig då jag ber henne sitta kvar vilket resulterar i att hon faller handlöst ur vagnen med huvudet före på asfalten. Vilken smäll det var! Påföljande natt kräks hon två gånger och dagen efter konstateras lätt hjärnskakning! Så hon fick ta det lugnare...Jag tjatar och tjatar på barnen att M INTE får vara med i vilda lekar, hon får INTE falla på huvudet igen. Vad händer? Dagen efter då jag är på toaletten i några minuter börjar ALLA hoppa från soffan och, naturligtvis faller M och slår i huvudet IGEN! Jag fick frispel då jag kom upp igen och skrek åt dem och, enligt maken som satt på altanen och rökte, hördes det ut och tyvärr hörde antagligen grannarna det också som då var ute....Det toppades av att N (8,5) och A (snart 4) olyckliga kom ut till den rökande fadern och klagade för honom att mamma tagit bort fredagsmyset av ilska...Ja, jag blev vansinning, Jag hade tjatat och tjatat om att vildhjärnan M INTE får vara med på vilda lekar hur mycket hon än vill och så hände detta de få minutrarna jag var på toaletten. Jag inser ju nu att det var för mycket begärt och att M ÄR vild och att ansvaret inte kan läggas på de övriga kidsen, men då kände jag bara frustration. M är 2 år och har redan blivit limmad i bakhuvudet och fått hjärnskakning. Hon kunde INTE ta det lugnt så hon är den sista som ska ha hjärnskakning - eller snarare, vi är inte förvånade...

Vi var även på besök på vart GAMLA dagis och det var det bästa vi kunde ha gjort! A älskade det. Jag tror han behövde det. Jag blev själv glad för de två pedagogerna som vi känt sedan vi skolade in N jobbade den dagen. Underbart är det också att höra att hon som skolade in N MINNS hur det var och vad N gjorde! Det var ju 7 år sedan!!! Även A-s gamla kompis M var där men båda blev jätteblyga för varandra!

Efteråt gick vi till vår gamla gård i regnet. Hade tänkt leka där om det hade varit bra väder men när vi skulle gå så upptäckte grannbarnen oss så vi var en stund inne hos våra gamla grannar med sina 5 barn. Mamman där fick tvillingar 2 veckor efter oss. Det var roligt att se dem igen. Allt var sig likt där.

A är supernöjd efter de besöken och det jag befarade att han skulle tjata om att flytta tillbaka och skrika och vara ledsen, det infriades inte. Han behövde det här.

//manon

Kommentarer
Postat av: Marie

Stackars din lilltjej. Vad hon måste ha slagit i huvudet. Det är ruskigt jobbigt att få en liten "vilding" att vara stilla. Jag har en så länge en men jag misstänker att vi kommer att ha två här inom ganska snar tid.

Kram!

Postat av: Manon

Hon mår bättre nu som tur är. Inte kul när de skadar sig pass!

2006-05-31 @ 21:26:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback