Jaha, vad gör man nu?

Det är hopplöst med kalas på sommaren. Ingen har svarat ja eller nej trots att jag bad om det på inbjudan. I morgon satte jag som sista dag iof (för att jag skulle kunna blåsa av kalaset i fall igen kan komma). Få se om nån hör av sig i morgon. Beklagade mig för dagisfröken i dag. Jag hade ju bjudit in dem som finns i hans grupp och ingen av dem har svarat. Jag har god lust att på nästa föräldramöte ställa mig upp och tala om att jag tycker det är urtaskigt gjort mot barn (mot alla) att inte svara! Att det hör till normal artighet att svara och tacka ja eller nej.

Jag tror jag vet hur folk tänker, att de inte vet om de ska åka i väg just den dagen eller kring den och velar in i det längsta...Ingen verkar tänka på ett litet barns känslor! Tänker de verkligten bara på vilken dag som är bäst att åka på!? Vilken tur att jag inte nämnt för A om kalas för jag vet inte hur det blir. Jag har inget emot att folk inte kan komma, jag FÖRSTÅR att folk åker på semester eller hälsar på släkt men jag är så otroligt ledsen över att de inte kan göra sig omaket att ringa och säga till om de kommer eller inte . Jag hade nämligen formulerat mig (i samråd med dagisfröken) att de skulle höra av sig hur de skulle göra för A-s skull.

Vad gör jag nu? Ringer runt och frågar? Blåser upp ballonger dagen i fråga bara för skojs skull och inte säger nåt om kalas förrän folk troppar in eller håller tyst om ingen kommer och låtsasfirar att det är för att vi ska åka iväg dagen efter och pappa är på bröllop så även vi ska ha lite fest!?

Jag tycker det är helt fel att inte höra av sig! Visst, jag har missat att se en kalasinbjudan oh kände mig hemsk men jag ringde faktiskt i efterhand och förklarade att jag sällan är vid A-s skåp.

Jag tänker nu bara på hans känslor och hur jag kan skydda honom från en sådan besvikelse....Vad gör jag? Jag som satte svarsdatum tidigt just för att veta...hu8r skyddar jag honom nu?

Börjar avsky att det ska kalasas så långt ner i åldrarna....vilken press....De är så SMÅ än ju! Egentligen skulle det räcka långt med att bara ha inom familjen...men han ser N ha kalas och varit på några, han vill ju också ha...men jag har inte vågat tala om att jag planerar det just för att skydda honom...Jag börjar önska att jag slapp ordna kalas för honom och slapp bli så besviken på människor! Jag vill inte längre.

//manon

Kommentarer
Postat av: Annaa M

Usch, lider verkligen med dig. De där våndorna vill man vara utan. Tyvärr slarvar ju många vuxna med sina egna inbjudningar också. Efter min sista fest i Göteborg där folk inte hörde av sig eller tackade ja men inte kom "för det blev så fint väder" så bestämde jag mig för aldrig mer! Höll mitt ord, flyttade sen och har inte kommit mig för här heller. Står helt enkelt inte ut med den där våndan, vilka kommer, vilka kommer inte, kommer någon och vilken typ av fest blir det med just den kombination som kommer osv. Usch usch usch...

Postat av: Manon

Fy så taskigt gjort och vilken anledning för att utebli "vackert väder"!? Förstår att lusten försvann för fler fester!

Ibland undrar jag i A-s fall (fyller 4)....Är det för att jag inte har samma tid att småprata och bygga relationer med andra föräldrar som jag kunde med A? Det är som att folk är mest ambitiösa med första...Eller är barn vars föräldrar man "känner" mer viktiga?

Kan inte låta bli att undra om nån tycker om honom...Fånigt, jag vet men det här skär i hjärtat....

Vart tog vanlig hyfs vägen hos folk i dag? Så ont om tid an inte folk ha att de inte kan ringa och säga ja eller nej?

Jag kan ju inte säga att han är för liten för kalas för han har ju varit på tre kalas med barn i hans ålder...När han fyllde tre så bjöd jag bara hans två bästa kompisar och de kom...

Orättvisan i kalas mellan syskonen, N (8,5) och A märks ju så otroligt....och är så stor skillnad....

2006-06-21 @ 19:14:43
Postat av: Linda och grabbarna

Hej!

Det är så oerhört dåligt av dem att inte ge er ett svar. Det spelar väl ingen roll huruvida man vet eller inte vet när man ska åka, om man ska åka etc. Då kan man åtminstone höra av sig och berätta läget!

Jag håller med, det är pest med kalastvång. Men vet du? Jag tror att han kommer få det lika toppen med ett familjekalas. Ifall det skulle bli så att kalaset med kompisarna blir inställt.

Ha det fint och en härlig Midsommar!

//Linda

2006-06-21 @ 19:55:31
URL: http://brodernabus.blogg.se/
Postat av: Carina m3

Så urdåligt, gör folk verkligen sådant? Struntar i att svara på kalasinbjudningar? Nej, det var svagt. Det finns inte några små kompisar på gatan eller gamla bästisar från förra huset som skulle vilja komma istället? Precis som du säger så behöver det nog inte vara många barn i A:s ålder utan det är själva grejen att ha kalas och stå i centrum som är grejen.

Jag tror inte att du behöver känna att åttaåringens kalas behöver vara måttet på vad som är bra? Tror du verkligen att A känner så? När han är lika gammal så kommer ju han också att ha stora kalas, nu när han är hälften så gammal så kan ju hälften så stort vara bra. Han ÄR ju lillebror och blir tvåa med att göra saker, sånt är livet i en syskonskara på gott och ont. Alla barn kan inte vara första barnet. och barnen själva är nog bättre än vi på att köpa det.

2006-06-21 @ 22:05:41
Postat av: Manon

Linda och Carina! Jo så beiget är det folk inte svarar! Nu fick jag sms ikväll om att en liten flicka från dagis kommer. Hennes mamma är föräldraledig så de hade sett inbjudan först i dag. Första svaret från dagis!! Gatan har barn och en av dem som jag förstod det kommer som de sagt tidigare att de kunde den helgen, den andre har inte svarat.
Nej, många barn behöver det absolut inte vara utan det är just att få stå i centrum. 2-3 barn är trevligt och nätt. A jämför med N såtillvida att han också vill ha kalas. Han är väl född i fel årstid bara. På sommaren slappnar visst folk av lite för mycket, så pass att de inte orkar svara på inbjudan...
Men hans riktiga dag blir ju bra, då vi är på bondgården och har semester!
Konstigt det där...det funkade ju med N-s kalas....fast jag minns första kalaset och ingen svarade då heller men folk kom ändå...Sedan lärde man sig det att folk kom ändå och det var samma folk...När de är större så får man ju höra det via barnet vilka som kommer. Undrar om det är skillnad på pojkar och flickor i detta fall? Att folk bryr sig mer om det är flickkalas?
Det är märkligt det där med dagens samhälle...så mycket artighet som anses passé?

Jag blåser ballonger den dagen ändå och hoppas att tre kommer. Men jag haussar inte för A-s skull. Jag är hemskt trött nu och känslig. Däckade vid nio i kväll i sofan och vakande nu och har svårt att somna om. Ont i halsen...Antar jag blåser upp saker då också...

Tack för svaren det känns bättre. Men tänk att majoriteten av folk inte ids svara!

2006-06-22 @ 01:09:12
Postat av: Krull

Hej!

Dåligt att de inte kan höra av sig! Men kan det vara så att många inte tänker att de ska svara när de ska komma, inte läser ordentligt? På alla kalasinbjudningar vi har fått så är det svar om man INTE kommer som gäller, men det är ju tyvärr inte alla som hör av sig ändå.
Vi har samma problem med sommarkalas och semestertider, det ska bli 6-årskalas nästa helg. Förra året var det många som inte hade möjlighet, i år är det betydligt fler inbjudna och jag har en känsla av att det kommer att bli många barn på kalaset i år! Men fördelen med sommarkalas är ju att förhoppningsvis kan man vara ute, och det underlättar om det blir många.

Jag tror att det kommer att bli jättebra, och att A kommer att vara nöjd. Min son tyckte att han hade ett toppenkalas förra året, trots att det bara var två som kom.

2006-06-22 @ 08:41:58
Postat av: Marie

Vad dåligt!!! Förstår att du blir ledsen - det hade jag också blivit. Klart att man svarar på en inbjudan. Jag brukar i och för sig nästan alltid svara sista dagen och vet av erfarenhet att många gör det när vi har skickat ut inbjudningar till dop m.m. Så jag håller tummarna att du får en massa JA idag ;-).

GLAD MIDSOMMAR!!! Hoppas att ni får ett toppenkalas.

Kram!

2006-06-22 @ 10:43:29
URL: http://marieas.blogsome.com
Postat av: Manon

Krull och Marie - ja i de flesta fall så ska man höra av sig om man INTE kommer. Denna gång hade jag formulerat mig så att man ska höra av sig oavsett (i samråd med dagis pga tidigare dåliga erfarenheter). Så jag har tänkt på det med att det blir tokigt och förvirrat!

Men - nu kommer 3 barn och det känns bra! Jättebra...Speciellt som att 2 av dem är flickor och A gillar flickor skarpt! Han leker mest med en liten flicka på dagis (som inte hört av sig, hennes mamma berättade en gång att hon bara pratar om A). Redan som ettåring så gick A fram till den allra allra allra sötaste bebisflickan på Öppna förskolan och ställde sig framför henne och LOG länge och väl och stod där beundrande!

Han gillar flickor skarpt...

2006-06-22 @ 13:22:18
Postat av: Lene

Det blir säkert ett fint kalas för A. Klara var nöjd med de två (+ en bebis)som kom på hennes kalas. Jag hade bjudit 3 till som uteblev av olika orsaker.

Jag tror att det är vi som förädrar som haussar upp oss inför kalasanadet. Vi vill att det ska bli bra för barnets skull. Konstigt vore väl annars?! Jag blev stressad när Klara sa att hon ville ha barnkalas med fiskdamm. Det var första gången vi skulle fixa något sådant. Vilka ska hon bjuda var den stora frågan? Och sambon han stressade upp sig över fiskdammen :). Men det blev bra och Klara var supernöjd. Det kom barn och det blev en fiskedamm. Det var det viktigaste för henne. Din son blir säkert också nöjd!

2006-06-22 @ 13:49:12
URL: http://delene.blogsome.com/
Postat av: Lotten

Jag skulle ringa runt! Vi sätter alltid att de ska svara oavsett och det är alltid en del som inte svarar och de ringer jag! Säger artit "ni kanske inte sett inbjudan..." eller någon liknande halvlögn *s*.

Alla andra i dagisgruppen skriver "ring om ni inte kan komma" så folk är inte vana! För mig är det ohållbart, hur ska man då veta om de sett inbjudan eller inte??? Man måste ju veta... eller? Barnen vill också veta...

Har tänkt skriva mer till dig om skilsmässa men det har varit så himla mycket på jobbet så jag bara slocknar när jag kommer hem! Kanske när vi kommer hem från semestern...

Kram,
Lotten

2006-06-22 @ 16:18:25
Postat av: Ullis

Nä fy för kalas. Jag vet att jag skrivit det förut här att jag avskyr kalas för små barn. Jag hade ett själv nyss för min 4 åring och visst blev det lyckat och roligt för sonen, men jag kan inte med det ändå.

Dålig stil att inte svara när det finns ett sista svarsdatum. Skulle inte förvåna mig om alla ringde typ "fem i tolv" för att vara ute i sista minuten. Varför vuxna människor görs så är obegripligt. Gäller faktiskt allt som innebär för vuxna att passa tider. Om vuxna ska på fest kl. 18 är det tamigfan inte en själ som dyker upp då. Alla kommer nonchalant insläntrande ett bra tag efter det utsatta klockslaget.

2006-06-26 @ 15:37:17
Postat av: Manon

Fler som har samma problem både med vuxenkalas och barnkalas! Både skönt att höra och TRÅKIGT att andra har samma problem!

Jag häpnar över det ni skriver att det är såpass oartigt i dag.

För A-s del så kommer 4 st jag vet om. Jag får anpassa inköpen efter minst 4 högst....? Fast hans tre syskon är ju med också:)!

2006-06-26 @ 21:08:21
Postat av: Ullis

Ja, men då så!! 7 st på ett sommarkalas är ju mer än strålande!
Klart man ska räkna in syskonen. Sonen min hade bjudit 4 st o tre kom (en sjuk)+ storasyster och hennes kompis! (hennes lillebror är kompis med sonen)krångligt, men så var det. =)
Sammanlagt blev de alltså 6 st och han var så nöjd så nöjd...och det är ju huvudsaken, även om jag inte gillar kalas. :)

2006-06-27 @ 09:11:46
Postat av: Manon

ja, 7 är strålande och i dag ringde en till!

Frågan är vad man gör med de ca 6 som inte svarat? Extra godis i "bakfickan"? Jag vill ju inte göra BARNEN besvikna! Även om föräldrarna kan få en känga:).

Nu har jag vågat tala om för A att han ska ha kalas....

2006-06-27 @ 22:01:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback