Gnällkärring!

Det var vad jag var i fredags om kalaset! Självklart är jag GLAD över att hon blir bjuden men som sagt, det finns aldrig nån tid som passar alla.

När twinsen blir 8,9 år ska jag frossa i fredagskvällskalas:)))! Jag inser ju fördelen med det också ur bjudarens perspektiv...

Angående bilresan så tänkte jag även ta upp det med föreståndaren och säga till att så länge de går kvar så ska inga av barnen åka bil med personalen. Måste säga att förtroendet för dem sjönk drastiskt iom detta för i min värld är detta med barn och bilsäkerhet så basic - inga barn åker lösa i bilen oavsett hur kort bit!

En annan sak de har är ett läger i augusti som våra barn tydligen skulle hinna vara med på innan de byter dagis. Ett läger då de sover borta i en vecka. Men A (snart 4) är inte mogen för att vara från oss i en vecka. Inte heller tvillingarna. Ur vårt föräldraperspektiv hade det varit skönt att få vila i en vecka men de små skulle inte klara det. A är inte så trygg även om han då är 4 år. Farfar och anna släkt - ja men inte dagis. De försökte säga att han klart klarar det, han känner personal och barn men, nej, det är annat och han trivs inte helt där dessutom...Är jag hönsig? Men jag känner att detta går bara inte! Och nu efter bilincidenten, ännu mindre att jag släpper ifrån oss ansvaret för barnen till personalen en hel vecka i sträck! Vem vet, de måste handla...?

//manon

Kommentarer
Postat av: Carina m 3

Härligt med sommar! Här har det sprungit nakenfisar hela helgen och den blå plastpoolen med hiskeligt djurtryck har nyttjats flitigt.

Men läger för 2- och 4-åringar? I en vecka? Jag tycker det låter helknepig. Vilka barn i den åldern är mogna för det? Det skulle väl vara mer för barn i din stora flickas ålder. Våra kids har sovit hos mormor och morfar en natt i taget, det är max fortfarande.

2006-06-12 @ 08:21:20
Postat av: bless

Det verkar helt vansinnigt med läger för så små barn. För vems skull arangerar man ett sådant läger? Jag skulle inte ha släppt iväg mina när de var så små på läger en hel vecka. Min son som är 5 hade inte stått ut en hel vecka borta utan förälder. Alla är förstås olika, men jag tycker att det verkar märkligt att ha läger för så små barn. Vad är det barnen ska få ut av det?

Postat av: Grannen mitt emot

Skulle ALDRIG släppt iväg mina 4-åringar på läger med dagis, inte ens fast jag gillar vårt dagis skarpt! Varför då skulle jag känna?!? Våra barn får nöja sig med att vara 1 natt hos mormor och morfar det räcker i deras ålder tycker jag!

Förstår precis hur du känner!

/T

2006-06-12 @ 09:20:57
Postat av: Ullis

Jag skulle absolut INTE släppa iväg sonen på ett sådant läger med dagis. Han gillar dagis, visst, men jag är säker på att han inte gör det om han vaknar upp mitt i natten...
Nä, fy för den lede. I mina ögon tycker jag inte alls du är hönsig . Snarare dumdristigt av dagis. Det är min åsikt.

2006-06-12 @ 10:59:15
Postat av: Lene

Dagisläger i en hel vecka för så små barn?!Det har jag aldrig ens hört talas om förrän nu och jag tycker inte att det verkar klokt. Aldrig att jag skulle släppa iväg min 4-åring på något sådant. Vilket är syftet?

2006-06-12 @ 21:03:47
URL: http://delene.blogsome.com/
Postat av: Manon

Skönt att flera reagerar! Jag vet inte riktigt vad syftet är eller jag har en liten aning. Dagiset har en speciell pedagogik vilken jag inte vill uttala mig om här av identifikationsorsak.

Nej, jag släpper inte iväg dem!

2006-06-12 @ 23:23:46
Postat av: Annaa M

Håller med, håller med! Inte släppa iväg! Ända upp genom mellanstadiet var det ju barn som inte klarade att vara borta ens en enda lägernatt. Vad är det för ett knäppt dagis????

Fast jag vet att det fanns ett dagis nära oss i Gbg som också körde läger för alla barnen, men det var nog bara tre nätter. Det var ändå väldigt kontroversiellt, älskat/hatat.

På min systers dagis brukar man ha översovning på dagis en gång om året för dem som vill! (Men förstås inte de minsta!) Det är alldeles tillräckligt spännande, det händer alltid att någon förälder måste komma och hämta någon förtvivlad, men då är det ju nära...

2006-06-13 @ 00:43:50
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: Manon

Precis, en vecka är för mycket och vad händer om de vaknar mitt i natten? Känns för stort för samtliga än!

2006-06-13 @ 07:04:29
Postat av: En liten tant

Lite sent i detta samtal men i likhet med alla andra ropar jag: NEJ, inte veckoläger för 4-åringar! Är de helt kokko?
Vad har de tänkt sig att barnen ska göra när de kommer i 9-12 års ålder, mer lämplig "lägerålder"? Åka på backpackersresor till Nepal?
Stå på dig!

2006-06-13 @ 17:04:45
URL: http://tant.webblogg.se/
Postat av: Nicolin på Fädernegården

Vilken pedagogik de än har på det dagiset så är det omdömeslöst av dem att komma på en sån vansinnig idé att vara borta en vecka med 4-åringar. VAD är det för ny trend. 4-åringar ska vara med MAMMA. Förresten vad skulle 4-åringen själv välja om det gick. Skulle han/hon frivilligt vara från mamma i en vecka? Mammor är de bästa experterna på sina barn

2006-06-13 @ 19:34:18
URL: http://nicolinefadernegarden.blogg.se
Postat av: Marie

Va, vad tokigt!!! Inte kan man väl ha läger för så små barn i en vecka???? I skolan så har vi övernattning i 3:an!!!! Inget annat är ok - just för att små barn blir lätt mörkrädda, längtan blir för stor eller något annat. När de sover över i 3:an på en lägerskola så finns möjligheten att resa hem också. Detta är en natt - inte längre och då är ju barnen 9-10 år.

Kram!

2006-06-13 @ 21:24:43
URL: http://marieas.blogsome.com
Postat av: Manon

Nej, A vill absolut inte sova borta! Speciellt inte så länge. Han är annorlunda än N på den punkten.

Det där med Nepal var ju roligt ju:))!

N ska på läger en vecka i sommar men så ska hon börja trean i höst - och vi är beredde på att hämta henne varje kväll om det skulle behövas!

2006-06-14 @ 09:02:26
Postat av: Marie

Det tycker jag är helt ok ;-). Uttryckte mig nog lite hårt - det var mer bara min upprördhet kring dagis aggerande. Det beror ju på barnens sätt också... Din N är ju ganska tuff - vad jag har förstått av din blogg ;-).

Kram!

2006-06-14 @ 21:37:29
URL: http://marieas.blogsome.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback