Solsting

Absolut värsta solstinget här. Efter en super semestermånad med sol och barn och våra två utekaniner så har jag fått en annan briljant idé - JAG VILL OCKSÅ HA HÖNS I TRÄDGÅRDEN!!!

Jag ska leta fram en bok "Höns i trädgården" Av Karin N-nånting och läsa in mig. Bygga hönsgård (inne/ute) och framåt våren skaffa 4 hönor (en för varje barn) och en tupp. Drömmer om hönor och glada barn och ägg som de kan leta efter (nåja, inte mycket, men bara för grejens skull).

En eller två minigrisar och idyllen komplett! Fast när jag läste om dem så verkar det lite komplicerat med minigrisar speciellt om de ska vara inomhus och maken vill konstigt inte ha trädgården som LillSkansen.

Men HÖNOR vill jag ha!! Till våra 2 utekaniner...

Helt stollig är jag. Jag är ingen bebismamma men nu är det helt underbart att vara med barnen (då de inte slås:))! Vill vara hemma mera och pyssla med dem och djur. Herrejösses...om jag anat detta för 10 år sedan...Definitivt SOLSTING! Vad håller jag på med!?

Jag som alltid sett mig som opraktisk har dessutom börjat MÅLA rum! Jodå. Renoveringen tar sådan tid...Vi har nu lyckats byta ett fönster (jättefin och vit!!) och köket blir klar till jul KANSKE vardagsrummet. Som sagt, det tar tid och övervåningen kommer ta tid att fixa upp som vi vill (ta bort lite väggar, ändra lite dörrar etc etc) så jag har nu börjat renovera sovrummen på övervåningen! Hoppas bli klar med allt uppe till jul. Har börjat med A-s (4 år) rum. Målar de omålade furutaken vita. Bara en strykning kvar. Målar dörren också och ska tapetsera. Rätt vad det är så är A:s rum JÄTTEFIN! Charmigt och 20-tal i 2000-talstappning. Vad säger ni om denna tapet?

Wilma

Ungefär så, den ÄR snyggare i verkligheten och inte lika blå...och inte rutig som på bilden alls! A (4 år) pekade ut den och gillade den och det är han som ska ha den. Funkar den? Till vit snedtak, målad panel i samma färg som löven (som inte heller har sååå stark färg IRL) och så blir det som typ fondvägg på 2-3 ställen. Svårt att förklara:)!

//manon, bondewannabie

Kommentarer
Postat av: Lillan

Har du tänkt på att om du skaffar en tupp så kan du (och dina grannar) vinka adjö till inte bara morgonfriden men frid överhuvudtaget. Jag har massor av erfarenhet av galande tuppar ( bor på engelska landsbygden) och det finns inget som kan göra en mer galen än dessa fåglar som tycks lida av storhetsvansinne.
Jag manar dig till eftertanke.

2006-07-31 @ 14:16:49
Postat av: Manon

Lillan - haha:))! jodå...nån som har höns sa att tuppen ska låsas in mellan 21 och 07 och att han inte lät så mycket instängd. Själv har jag aldrig hört tuppen fast vi bor nära!

Jag lyssnar. Jag kan ju ändra mig efter några veckors heltidsjobb:))!

2006-07-31 @ 14:20:08
Postat av: Carina m 3

Alltid kul att nära nya sidor av sig själv! kanske solen som tinat fram lite händighet?

Men du, hönsen? I ett villakvarter? Det låter pittoreskt men ändå? Jag tänker på päckliga kvalster, loppor och att det ju finns grund för talesättet att vara uppe med tuppen... De gal, högt och tidigt! Kommer grannarna att gilla familjemedlemmar med fjädrar? Och barnens kompisar, är inte många allergiska?

2006-07-31 @ 14:26:34
Postat av: Manon

Tänkte inte på det, Carina, men grannarna (i samma område) som har 6 hönor och 1 tupp stormtrivs OCH de har småbarn! Allergi...men de som har undulater då:)? Inomhus dessutom...

Kanske ska satsa på minigrisar ändå. Inte bara en för djuret måste ha sällskap. 2 alltså.

JAG VILL HA HÖNOR!!! (hoppas upp och ner som en treåring).

Man måste ha tillstånd men det lär man få. Ska tala mer med grannen.

2006-07-31 @ 14:30:19
Postat av: Carina m 3

Visst är det mycket värre med alla sorters husdjur inomhus än utomhus. Tänkte bara att det kan vara bra att ta med allergifaktorn i ekvationen när man funderar på husdjur. Jag tycker att var och varannan unge är allergisk så man begränsar ju per automatik både sitt och barnens umgänge när man skaffar djur. Sedan kanske inte allergier är så vanliga på ens barns dagis/klass och då blir ju problemet mindre. För egen del så har vi flera goda vänner med allergiska barn. De skulle inte kunna komma hem till oss om vi skaffade djur och det skulle jag inte tycka det vara värt (särskilt inte med läbbiga höns ;^)men det kan ju se annorlunda ut för er! Lycka till med höns eller inte!

2006-07-31 @ 18:46:02
Postat av: Annaa M

Mina barns pappa översatte faktiskt en hönsbok. Det var vår sista sommar utan barn och vi var ett par veckor i en stuga och han tjatade och skrev, tjatade och skrev. Jag lärde mig utan egen fri vilja en massa, hade jag inte velat ha höns innan, så ville jag det rakt inte då... Men den kom ut väldigt lägligt när det blivit populärt att odla egna höns i slutet av 80-talet och vi hämtade in utlåningsroyalties ända tills ett par år efter hans död. Hönsskötsel på rimligt vis tror jag den hette, kom ut på Bokskogens förlag.

Kompisar har haft väldiga problem med galande tuppar och ilskna grannar...

Postat av: Manon

Carina! Skrattar här:=). Du är verkligen emot hönor! Men jag är sååå sugen...

Annaa - intressant! Jo, vi har ju faktiskt typ grannar som HAR höns, 7 st inkl tuppen liksom och jag har inte hört nån klaga. Åtminstone inte sedan hon låser in tuppen mellan 21-07:). Kanske borde fråga de närmsta grannarna om hur de ställer sig till höns?

Annars, jag känner inte igen mig själv detta...men men...

2006-08-02 @ 08:22:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback