Manon Akut

En fråga: hur i hela världen får man barn mellan 2-4 år att sitta still i vagnen medan man handlar? Känner mig på sista tiden som ett fall för Nanny då våra små springer runt i affärer och jag får jaga dem. Så får jag tag i en och sätter i vagnen och medan jag springer efter nästa så...med andra ord. INGA motorikproblem här inte! Tvärtom....

Kanske en övergångsperiod iom att är så små och triggar varandra? Växer bort? Annars funderar jag på at köpa en pall silvertejp....VAD GÖRA!?

Jackass the mother - häromdagen plockade jag på övervåningen. Tog bort extramadrassen ur N-s rum (8,5 år) som kompisar sovit på, slängde ner den nerför trappan, tänkte gå ner bara jag plockat lite till i fem sekunder. Så kommer M (tvilling 2 år) och frågar om vatten. Jag ber henne gå ner och fråga pappa för jag ville plocka färdigt. Tystnad. Lugn. Plockningen tar lite längre tid än vad jag tänkt. Blir klar går till trappan och vilken syn möter mig? Rutchkaneåkning medels madrass på trappan...De hade jättekul och blev riktigt putta över att jag avbröt leken. De hade vett att vara tysta...Ibland är det som att ha ett gäng Gremlins hemma!

Som sagt - inga motorikproblem! Snarare tvärtom. Lite för mycket uppfinningsrikedom och spring i benen ibland! Fast det såg roligt ut, faktikst....

Urk, sista semsterveckan! Jag vill inte börja jobba igen! Jag vill vara hemma! Jag hoppas att jag snart får mod till att fråga om jag kan gå ner lite i tid (men behålla 100%-tjänsten). Vore så skönt att kunna vara hemma med dem en dag i veckan....och livet vore lugnare så! Men, fånigt nog, det känns som om jag inte är duktig nog för en sådan ynnest....fastän jag har laglig rätt till det? Men fyra barn och heltidsjobb - nej, det r för tight.

//manon

Kommentarer
Postat av: gunsan

Hej en ny läsare här!
Jag BEUNDRAR dig.
Sitter och ler. Har en vännina me två små FANTASI FYLLDA pojkar...1,4år och 3år nu 30/7 OJ vad LYCKLIG man är att bara se och höra då och få vara med om gobitarna. För man vet ju hur det var när man själv hade små.
Och säkert har "alla" sagt det växer och blir stora snart men...
Små barn, små bekymmer... Stora barn och ... bekymmer ja ja ja
EN-BAMSE-LYCKO-KRAM :)

Postat av: Visionary soul

Åååhh... åka rutschkana på madrass i trappen, det minns jag... vad kul det var! :-) Härliga ungar som kan uppfinna lekar på egen hand! :-) Du har friska glada ungar uppenbarligen, så du gör rätt i det du gör...

2006-07-28 @ 10:20:07
URL: http://visionarysoul.blogspot.com
Postat av: En liten tant

Förstår gremlinskänslan när man är mitt uppe i det men håller helt med Visionäry soul - de är friska och glada så du gör rätt med dina barn! De vet också skillnaden mellan "tillåtet och otillåtet" så deras "vildhet" blir med tiden lugnare och kanaliseras till andra kreativa aktiviteter som inte tar kål på föräldrarna.
Men gå ner i arbetstid om du har möjlighet! 4 barn och heltid låter övermänskligt! Att jobba 4 dagar kommer att göra stor skillnad - bara du inte får för dig att du ska vara en extraduktig husmor och använda den femte dagen till att serielaga laxpatéer och petit choux, tapetsera om bostaden, sy alla barns kläder... :-)

2006-07-29 @ 16:08:29
URL: http://tant.webblogg.se/
Postat av: Havsfrun

Handla med "gänget" är ingen hit. Minns hur jag en gång kom hem gråtfärdig och förbannad och bara skrek att nu går jag ALDRIG och handlar med er igen!

Men det blev man ju tvungen till. Tacka vet jag COOP och ICA Maxi med lekrum!
Åter till tvätten-sedan solstolen.
Ha de bra i sommarvärmen!

2006-07-29 @ 17:02:08
URL: http://havsfrun.blogspot.com
Postat av: Carul Mare

Åh, jag hoppas att du kan gå ner lite i arbetstid. Säkert har du rätt till det...? Här i Finland har man rätt att gå ned till åttio procent, så länge man har barn under skolåldern. Och har man en tvååring, så kan man vara vårdledig... Det är ett slags fortsättning på moderskapsledigheten, fast inte lika väl betald...

Du skulle bara veta hur lite jag har arbetat under mina snart femtio år...! :) Men studerat har jag gjort massor. Som studerande hade jag mera frihet att bestämma över min arbetsdag.

2006-07-30 @ 10:32:33
URL: http://carulmare.blogspot.com
Postat av: Lene

Ta mod till dig nu och fråga. Säkert inte så farligt alls.

Du har laglig rätt att gå ner till 75% så länge yngsta barnet är under hmmm, var det 7 eller 8 år? Släpp det där med att du inte känner dig duktig nog. Det är du säkert!

2006-07-30 @ 23:16:29
URL: http://delene.blogsome.com/
Postat av: Manon

Gunsan - jag blir ju blyg...inte är jag duktig. Man gör det man ska.

V-soul - så du har också utövat den sporten! Ser kul ut...


Tantis - haha, INGEN risk! Jag hoppas att det går...tror också att det gör skillnad...

Havsfrun - så du har också blivit tokig! Blir det jag med ibland...Har sett lekrummen men än så länge är de minsta och busigaste för små för dem än - tvillingarna!

CarulMare - avis jag blir...Jo, man har rätt till det men kanske det inte alltid går. Vårdbidrag i Finland alltså! Det var nytt!

Lene - Jo, jag ska nog ta mod til mig.Jag vet ju det där...

2006-07-31 @ 13:34:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback