Tvillingskapet

Ja, tvillingar, två som hör ihop! I början, när de föddes (de är 2,5 år nu), så trodde jag att det inte skulle kännas som tvillingar när de blev äldre, att de skulle leka med de andra barnen hemma och inte bli så tighta som tvillingar i familjer där det "bara" finns tvillingar för de var så många.

Tji, fick jag. De är jättetighta! Statistiskt ska pojke/flicka tvåäggstvillingar inte bli såååå tighta. På dagis leker de tilll 95% bara med varandra så personalen särar på dem då de delar upp gruppen i två delar. Jag märker hur väl de känner varandra och hur de har ett helt annat samförstånd mellan sig än mellan de övriga syskonen. A 4 år är bara 20 mån äldre och leker superbra med dem men ÄNDÅ - det märks så tydligt att mellan tvillingarna finns det ett amförstånd som ingen kan komma upp i!

Jag hade bestämt mig för att inte säga tvillingarna men gör det till maken ändå och till bekanta för i vissa fall ÄR de en enhet! De har ett speciellt band mellan sig, det syns!

Blir det istället tydligare iom att de är ett (två) av flera syskon? Har det med personlighet att göra? Jag är nyfiken. Visst leker de tre små oerhört bra ihop, de söker sig till varandra på dagis, A är tex ALLTID på småbarnsavdelningen innan samlingen på hans avdelning men inget är jämförbart med det som just twinsen har i hop.

Lite trixigt, att uppmuntra det speciella tvillingbandet samtidigt som att se till att de inte blir för tighta utan att de ska kunna fungera socialt utan den andra. Men de är så små än! Trodde bara inte att de skulle bli sååå tighta, som sagt!

//manon

Kommentarer
Postat av: Indra73

Intressant det där med tvillingar. Har själv tvillingkusiner (ej enäggs men båda tjejer)som är otroligt tighta. De säger själva att det är som ett sjätte sinne som håller dem samman. De vet och känner på sig saker som berör syskonet på ett märkligt och fascinerande sätt. Under och efter puberteten började de dock medvetet att odla sin "egen" sida och skaffa sina "egna" vänner etc. och identiteten blev väldigt viktig. Nu har de nyss fått barn båda två och jag får en känsla av att de dragits tillbaka lite till varandra igen i och med föräldraskapet (kanske en påminnelse om barndomen eller något?) Svammel, svammel...

Hur som helst,
de skickade mig denna länk om tvillingar en gång i tiden (om det speciella bandet tvillingar emellan) som är lite kul men helt ovetenskaplig.

http://www.twinsrealm.com/twintext.html

Postat av: Manon

Läste där! Intressant men mest om enäggstvillingar?

Jag tror inte det är magiskt, men har man känt varandra sedan man var embryo då känner man varandra! Alltid på samma våglängd och mognadsgrad. Det gör mycket. Vill inte förstöra det men vill samtidigt att de ska klara sig själva utan varandra med. Men det lär de göra:)

2006-12-12 @ 08:47:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback