Hur och vad gör man!?

Nu är alla tre små som vansinniga sedan ett tag tillbaka, de springer runt och jagar varandra, stänger in varandra i skåp och lådor, rycker och pucklar på varandra. För det mesta på skoj, men så blir det någon liten som blir ledsen, ska bli tröstad och sedan efter 2 sekunder ger sig den lill* in i leken igen!

Vissa dagar blir man själv vansinnig. Igår hade vår stora en kompis här och när hon skulle gå så upptäckte vi att de små hade gömt hennes skor i nån back i nåt skåp…tog ett tag att hitta…

Jag gick ut ur huset för att lyssna om allt skrik och allt hördes ut och, ja hm, ja, det gör det….

Vad gör man? Hur får man dem leka mindre vilt och tystare? Visst går det vilt till men de skrattar mycket också och låter…de verkar ha högljutt kul, som sagt, ibland blir nån ledsen så de verkar inte lida sååå..men ändå…

De är jättesnälla när man är borta med dem. Fenomenet är bara hemma. Där lyfter taket och de förvandlas till ett gäng gremlins.

Acceptera? Blunda för det? Knep? Hur håller man pli på tre barn på 20 månader? Hur får man dem att lugna sig? De har sådan styrka i varandra...

//manon

Kommentarer
Postat av: Christina

Låt dom skratta och leva om ... så länge dom inte gör varandra illa. Mitt ex hade stora problem med ljudnivån när flickorna var små ... men vaddå? DET problemet ligger ju bara hos oss vuxna ... så länge barnen skrattar. Njut.

Postat av: Manon

Ja, jag antar att det är det som måste göras - låta dem vara för de verkar VILJA detta! Leker vilt och hårdhänt som om de ala vore samma kropp...

Dagis har sagt att de pucklar på varandra med men jag tycker inte att det ser elakt ut, blir nån "skadad" eller tycker dtevar för hårdhänt vill den "skadade" bara bli tröstad i högst en minut för tat sedan kasta sig i elken igen.

De somnar sött om kvällarna, med den aktiviteten, kan jag säga...

2006-12-18 @ 12:54:57
Postat av: Ullis

Om inte du stör dig på ljudnivån så kanske du ska låta dem hållas? Det är ju ingenting som de mår dåligt av...att leva om menar jag! Snarare tvärtom. Jag tycker att barn som får vara barn, där jag inbegriper att de får höras och synas ordentligt, är lyckliga barn. Att de aktivt får stöka omkring om de ändå inte skadar någon.
Jag har från och till bullriga barn, fast själv så stör jag mig inte nämnvärt på det. Bara ibland då jag har huvudvärk och då får de gärna vara en aning tystare! =)
Eftersom de får stöka på här hemma så tar de också hänsyn till mig då jag har huvudvärk.

2006-12-18 @ 16:41:03
Postat av: Manon

Japp. Jag låter dem vara! För de HAR kul även om de gråter då och då för det gick lite för vilt till...

2006-12-18 @ 19:02:05
Postat av: Inga M

Festligt att Du gick ut och lyssnade av ljudnivån! Jag ser det framför mig!

Spelar väl ingen roll att ungarna låter. Tänk istället på vilka vältränade och smidiga kroppar de kommer att ha med sig hela livet tack vare den fysiska aktiviteten.

Det är ungefär som med våra lekande valpar här hela kvällarna. 6-månaderstaxen har muskelpaket som en vuxen hund!

2006-12-20 @ 05:33:51
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Manon

Tror det med Inga! behöver inte motionera dem extra, det gör de så bra själva. Bara sporten "1000 olika sätt att klättra uppför en våningssäng" ger styrka...Och det är FART på dem! De pinnar på ordentligt, springer!

2006-12-20 @ 08:23:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback