Gott slut och gott nytt år!!

Undrar var gamle Janus är i dag? I en mörk grotta, skrockande och smidande planer för ett nytt världsherravälde? Bitter? Janus var en skapare av världen, högsta hönset för romarnas gudar, första att åkallas i en lång radda av gudar, gav sitt namn åt den första månaden på året, firad första dagen av varje år och månad. Trots det, var det inte till honom romarna vände sig till för action och mystik. Han förlorade betydelse redan under sin tid. En gud med två ansikten, en som blickar fram och en bak...var han för vis, för beskäftig? Besserweisrig?

Jag fylls alltid av vemod vid nyår. Jag får alt svårare att släppa taget. Men jag komemr alltid minnas detta nyår med många små barn och liv och rörelse. Jag kommer minnas det och med kärlek om många många år då de inte har tid att hälsa på oss längre...

Vad vill jag av det nya året då? Mer fantasi och mer mystik! Människan kan inte överleva utan det! Inte jag i alla fall.

Vad vill ni ha av det nya året?


Janus

//Manon

Kommentarer
Postat av: Carina

Gott nytt år!

Jag tror att jag börjar bli medelålders för mitt motto inför återinträdet i arbetslivet en vecka in på det nya året är att jag ska vara till mer besvär ;^)

Jag var en rent utsagt skitjobbig tonåring,
på kollisionskurs med allt och alla. Jag backade inte för någon, stod hela tiden för vad jag tyckte, även om ingen frågar efter min åsikt just då. Högljudd, obstinat, argsint, orädd.

I tidiga tjugoåren tröttnade jag på mig själv och tänkte att jag skulle bli en annan, smidigare, trevligare, mer kompromissvillig Carina och med drygt tio års övning så har det blivit alldeles för enkelt att tänka att: "Nej, jag orkar inte ta konflikten. Jag håller tyst istället och så gör jag som jag tycker i det tysta." Det har varit för många gånger som jag har känt det som att kompromissandet har blivit på min bekostnad istället för till min fördel, som ju tanken var från början.

Så nu ska jag återerövra lite av obekvämligheten som var en andra hud för mig tidigare. Inte som hetlevrad tonåring längre, utan med livets erfarenheter i ryggsäcken. Mer av Häxan surtant, kanske ;^)

Postat av: Manon

Det tycker jag att du ska göra! Det är bra egenskaper i en mognare form då man är mer kapababel att välja sina strider. Hoppas det går bra!

Jag gillar häxan surtant, skarpt!

2007-01-02 @ 07:28:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback