Prestige

Är så rasande okoncentrerad i dag så jag har hoppat runt på olika sidor och läst här och var. Läste om diskussioner om dagis. Arbete och familj. Intensiva diskussioner kring detta föräldrar emellan.

Nej, inte föräldrar emellan utan – MAMMOR emellan!

Jag vill bara skrika – var är PAPPORNA? Papporna som kan ge ett annat perspektiv, ett annat sätt att se på det hela?

Jag tycker om dagens pappor för att de är nybörjare på familj. För att deras självbild inte som för kvinnorna historiskt sett endast handlat om vem som stärkt flest lakan, fött flest pojkar, kokat godast sylt. Det är för oss en black om foten i dag. Avsaknaden av detta gör att alla dessa nya pappor som nu vågar leva ut de kärleksfulla känslorna fullt ut mot sina barn, vågar fåna sig med dem och sjunga larviga sånger för dem när de matar eller byter blöjor, de ”nya papporna” de har en lekfullhet och en avsaknad av prestige som mammorna mer sällan har.

Det är just det sista jag älskar och uppskattar hos pappor – avsaknaden av prestige!

PAPPOR – det jag vill säga till er är att ta del i diskussioner kring barnuppfostran både IRL och på diskussioner på nätet. STRUNTA i att 15 kvinnor dessförinnan sagt nånting! Ta plats! Säg det du vill ändå! Måste synas…

Och jag lovar att vi kvinnor ska bli mer tuffa på arbetsmarknaden. Vi ska ta plats vi med! För där är vi nybörjare…

//manon

Kommentarer
Postat av: Pappa fundarar

Jag försöker. Jag skrev en hel del om det du vill att vi ska ha åsikter om. Sedan strök jag. Men nu är jag tillbaka. Och förresten, tack för en fin blogg. Jag hittade den först nu och tänker lägga in en länk till dig på min sida. Om du inte misstycker.

Postat av: Manon

Vad kul med en pappa här! Det är helt OK att du länkar.

2006-09-02 @ 14:58:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback