Önskar alla en trevlig Valborg!

Det har varit en händelserik Valborgshelg men nu är det lugnare. Fyra liite småkrassliga men vädigt glada barn har jag hemma.

Såg på elden. N (8) stannade kvar lite extra med kompis, A (3,5) blev rädd för elden och gick hem tidigare med pappa, S-twinset (2 år) var eld och lågor själv över elden och M-twinset rätt likgiltig. Så olika det kan vara!

Elden var inte så stor och nu har den brunnit ut och med den alla spöken och jag känner mig lycklig och glad igen! Tänk om nyår vore på Valborg! Så dramatiskt...symboliskt...bränna allt det gamla och bara se fram emot det nya!

Jag tycker om Valborg...även stillsamma familjevalborgs!

I dag för 16 år var min allra första och allra bästa Valborg genom tiderna i Uppsala med champagnefrukost, sillunch, forsränning, champagnegalopp (+inplankning på en fest för bara nationsfunktionärer mha en kille) och gasque - kvällen avslutades med att jag och min blivande make satt i "gulan" alldeles ensamma och ja, sedan dess har vi varit ihop! Otroligt - 16 år i dag! Det var en av de allra varmaste Valborg jag har varit med om...och den som förändrat mitt liv mest! Jag hade varit hans "groupi" i ett år, han skrev spex och allt och jag kunde inget:))! Kommer i håg då han bad mig om skuren gurka till en föreställning och jag var mer än tjänstvillig:)! Åh! Vilka tider! Jag vill se honom i frack om igen och igen och igen!!!! Han är som född i frack, då ser han som allra charmigast ut! Kommer i håg då det tog eld i gardinerna på nationen och vi dansade till "I´m not in love" med 10CC...Hur vi möttes, drack och pratade och pratade så fort vi träffades...munhöggs, käftade, pratade, skojade...Hur jag alltid såg till att hamna bredvid honom på fester...har erkänt det efteråt och enligt honom så har han inte märkt att det var med berått mod:)! När jag tänker efter, jag ville detta verkligen...jag ville ha honom och jag jobbade för det....Valborg i dag 16 år sedan! Så gör vi än i dag så fort det finns tid till det. Pratar strunt och goja och käftar och "bråkar" på låtsas. De ytterst få stunderna vi har på det viset i dag påminner oss om det vi har i grunden - det som vi aldrig skulle få av någon annan alls! Det som får oss att hålla ihop trots att oddsen och påfrestningarna i förhållandet i dag med heltidsjobb och fyra barn är stora!

För övrigt skulle ingen avoss vilja vara ensamstående med fyra barn.... (skojar bara!!!)! Men ÅH, vad jag vill se honom i frack igen!!!!!!!!!

Hoppas ni alla har en trevlig (säger man så?) Valborg!

//manon

Kommentarer
Postat av: Annaa M

Fint! Det var det Mannen och jag hade gemensamt också, och som kanske inte är så vanligt i förhållanden, pratandet, pratandet, pratandet. Människor säga om sin partner "han/hon säger ju inte så mycket" och jag förstår igenting, hur man då kan fortsätta vara ihop eller alls få för sig. Allt annat kan avstanna eller upphöra men så länge samtalet fortsätter... Vi steg upp i svinottan de sista åren för att hinna prata innan barnen måste iväg till skolan. Såg honom aldrig i frack men är övertygad om att han skulle tagit sig ut och framförallt trivts. Nu har vi bara den sista kostymen kvar i garderoben, brunrutig silke/ull, vi hann med några bra fester med den och "danskorna", de gamla myggjagarna som han envisades att ha på alla fester. Han fick dem inte med sig i graven men de skickades till energiutvinning ungefär samtidigt.

Postat av: Marie

Trevlig valborg så här i efterskott till er med.

Förstår att ni aldrig glömmer Valborg där för 16 år sen. Fint du beskrev din man.

Kram kram!

2006-05-01 @ 14:49:39
URL: http://marieas.blogg.se
Postat av: Nettan

Åh vännen, vilken härlig beskrivning och tänk 16 år! Grattis!

Kram

2006-05-01 @ 19:50:12
URL: http://www.reflektioner.org
Postat av: Manon

AnnaaM - ja, ibland undrar jag också över det där...visst kan man ha problem och även ståndpunkter/livssituationer som är olösbara men vi kan prata! Prata är jätteviktigt.

Marie - tack! Ha det bra!

Nettan - tack! Härlig valborg! Men barnvänlig *s*. Har ännu inte kommit över att det inte är champagnefrukostar och allt längre...konstigt...

2006-05-01 @ 22:39:35
Postat av: Lene

Jag kan inte förstå de som inte delar tankar och funderingar med sina respektive. Det är det som är det viktigaste för mig och min sambo. Vi älskar att prata med varandra. Satt och pratade med honom i flera timmar häromnatten och det var helt underbart. Ordet själsfränder låter som en klyscha. Men det är det jag känner att vi är. Så skönt att ha någon jag kan dela allt med och få vila i.

Grattis till era 16 år!

2006-05-02 @ 10:19:08
URL: http://delene.blogg.se
Postat av: Manon

Lene - visst är det skönt:)? Jag vet själsfränder är en klyscha men känner så med...

2006-05-02 @ 10:56:50
Postat av: Gloom

Framför allt lugna familje-valborgs...

2006-05-02 @ 15:37:22
URL: http://gloom.blogg.se
Postat av: Manon

Välkommen hit, Gloom!

2006-05-04 @ 05:17:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback