Integritet - samtal med fritids, forts utvecklingssamtal

Hämtade min stora på fritids i dag för hon ville så gärna ta med en kompis hem vars föräldrar tydligen svarar "dåligt" på telefon:). Passade på då att ta upp frågan om hennes sätt att dra sig undan med en från fritids och han såg detta inte alls som problem. Frågade om hon använder detta som makt, för att få som hon vill och han svarade nekande. Eller om hon kansle ser till att få vara ensam lite då och då vilket inte är konstigt iom alla syskonen hemma att hon känner för det! För hans del fanns inga problem och tyckte inte att vi skulle göra problem av det heller.

Jag börjar tro att det är läraren som är överambitiös och kanske har liiite svårt att acceptera vissa delar av N-s personlighet - den att inte alltid leka med alla och välja själv. Hon problematiserar det mera! Och jag tror att N inte passar in i hennes mall riktigt hur en flicka "ska" vara. Klassen består av 18 tjejer och 4 killar och N HAR integritet och är tydlig och är INTE uppoffrande om hon inte vill...

Jag är lättad...

Fast, tyvärr, så hörde N delar av samtalet och var JÄTTELEDSEN och sa att vi pratade dumt om henne och jag fick bedyra HELA TIDEN att NEJ, fritidskillen sa att det fanns INGA problem! Så känslig är hon...Nu tog vi hem kompisen så jag får tala lugnande med henne igen. Men - jag ville veta för att veta hur jag skulle tackla det hela...ledsen över att hon hörde...

//manon

Kommentarer
Postat av: Annaa M

Här kan vi fortfarande få stora utbrott om man råkar nämna en viss person vid namn när man pratar i telefon med någon, utan att det ens är en stor sak jag tar upp. "TALA INTE OM MIG". Inte när hon är med heller, utvecklingssamtal pest. Det har som synes gått bra ändå...

Postat av: Sofie m Hanna o Emmy

Vad bra! Då låter det ju som problemet inte var något problem!

Får jag fråga varför det är så ojämn fördelning i klassen? En slump eller? Jag tycker det är jättetråkigt när det är för segregerat. På Hannas dagis var de förra året en bra blandning av killar och tjejer (4-5 åringar) som lekte tillsammans, sen försvann killarna till sexårs och nuvarande femårsgrupp med H i har bara varit tjejer, med massor av konflikter och mycket "ensidigt tjejlekar" som följd. peronalen tyckte också det är tråkigt!

He, he, så N kankse inte stämmer i mallen på hur "en riktig flicka ska vara"? Bra!!! Hur är läraren i övrigt, är det bara detta, har ni förtroende för henne annars eller inte?

Sofie , nyfiken (du behöver inte svara) måste gå, grillningen klar nu....

2006-04-28 @ 18:54:46
Postat av: Josephine

jag tror många lärare är jättenervösa numera också för mobbning etc de har ett helvetiskt ansvar att se till att grupppsykologin fungerar i klassen...

utanför ämnet - du har fått ett nytt skrivarämne: "Uppe på berget" - sorry att det tagit så lång tid mellan, jag har haft annat i tankarna. Sen skrev Annela att hon skulle skriva och sen bidde det inget iaf. Så kan det gå.

2006-04-28 @ 21:25:57
URL: http://giraffen197.webblogg.se
Postat av: Excessa

Dina versaler av INTE, NEJ och INGA.. vad nu Inga har att göra med saken, det kunde ju lika gärna varit Inge.. får mig att tänka på en övning jag brukar göra ibland.. jag ställer mig mitt på golvet och blundar (eller sätter en bindel för ögonen) o så säger jag Högt; Jag ska INTE falla bakåt.. Jag ska INTE falla bakåt.. Hur mycket jag än fokuserar på INTE så känns det som att jag faller bakåt, eftersom jag inte kan föreställa mig en bild av negationen så faller den bort och kvar i huvudet blir; Jag ska ---- falla bakåt.. Ja, det låter lite skumt men för mig är det så.. fast hur detta skulle hjälpa Dig har jag inte den minsta aning om.. :-)
Jag hoppas att ni kan hitta tillbaka till leendena snart..

2006-04-28 @ 22:06:47
URL: http://excessa.blogg.se
Postat av: petra

manon - du har nu i ett flertal olika kommentarer inte bara i min blogg utan även i andras - tydligt meddelat att du anser att jag uttrycker mig "klumpigt, hätskt samt att jag sen försöker linda in det hela lite snyggare." Du har också liksom försökt få allt jag sagt till nåt annat - dina formuleringar i dina kommentarer är konsekvent nåt helt annat än det jag faktiskt skrivit om...
Ok jag har förstått att du tycks ha nån hang up i förhållande till mina ord eller det jag sagt...emellertid har jag kollat igenom mina inlägg och kan inte vare sig hålla med om att det var så väligt klumpigt egentligen - eller att mina inlägg som sen handlar om mina erfarenheter som mobbad heller var så felaktigt formulerade.
Vet du, jag tycker du kan strunta i att läsa min blogg om du tycker allt där är så dåligt fosmulerat. För mig verkar det hela alltmer konstigt att du så systematiskt skickar komentarer där du bara är irriterad - skit i min blogg för tusan!
jag kommer säkert att ångra detta - men är lite trött på dig och dina taskiga kommnetarer nu

2006-04-28 @ 22:27:27
URL: http://sallyklee.blogg.se
Postat av: Manon

Petar - jag är ledsen flr hur du känner men jag f.örstår inte? I min akommentarare har jag ju skrivit om mig själv? Inte tillskrivit dig något? Och jag skrev att jag inte förstod men försökte förstå! Och spånade...Under ditt sista inlägg så tyckte jag att jag kände igen det mesta men inte allt och då skrev jag om det? Men jag förstår att du hellre vill ha medhåll i så fall? det får du inte alltid av mig så jag slutar läsa där, för det är trist, att alltid hålla med.

Anf muslimerna så vidhåller jag att du tog ut svängarna mer än vad var nödvändigt, man kan inte ge skulden åt en massa "muslimer" som du gjorde.

2006-04-28 @ 22:44:43
Postat av: Manon

AnnaM - känns igen:)! Hon vill INET bli omtalad...

Sofie - ang fördelningen i klassen, jag vet inte...Det finns ju bara x antal killar/tjejer. Det blir bara så ibland...I övrigt, vad gäller själva skolarbetet så har jag stort förtroende för läraren, ABSOLUT! Hon är väldigt bra.

Excessa - jag skrattar:)))...det är mest för att jag inte kan kursivera eller göra fetstil:))!

Josephine - sant och taget!

2006-04-29 @ 08:13:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback