Huset fullt

Oj, vad många barn vi haft här i dag! Om vi räknar med alla besök (även en liten kortis) så är det fyra stycken sammanlagt. N (8) hade kompisar här (varav en sover över också) och även A (3,5) hade förmånen att få leka med små vänner och han var så glad!

Jag älskar sådana dagar! Jag njuter av att se dem leka och hur jag än tycker att N ska behålla sin integritet så vill jag även att hon ska klara av att leka med tjejer. Jag kan inte alls ge henne inblick i hur tjejer fungerar, den socialiseringen missade jag:))! Är glad ändå men anser det vara bra att hon kan lära sig att funka i olika grupper. Bli lite invigd i kvinnlighetens mysterier på ett sätt som jag aldrig kan hjälpa henne med...De koder jag missat lära mig tjejer emellan...

Det är så roligt med barn när de blir äldre och se hur de utvecklas och vilka de umgås med. Jag är nog uppoffrande på den punkten, att jag tycker det är viktigt att de får umgås och låter det faktiskt gå utöver mitt umgänge lite. Men jag njuter av det! För jag hade det inte så:)!

Fått svara på frågor om dumma gubbar kan komma in i huset av kompisen som ska sova över i natt och då fick jag svara iskallt och säkert och utan att röra en min- "nej, vi låser dörren". Minsta tvekan och kompisen blir rädd och åker hem:)). Man lär sig hantera barn med tiden. Ibland känner man sig duktig andra gånger funkar INGET!!! Ibland gäller det att svara självklart, som när A inte vågade riktigt gå in till grannen en gång så istället för att pusha bara självklart säga "men jag ska städa hemma" eller nåt i den stilen. Då "bråkar" de mindre...Eller att ALDRIG säg att "pappa kommer hem efter att du somnat i dag" för då kan man räkna med en timmes skrik utan jag säger bara "pappa kommer, vi kan vänta på honom" och så somnar han i famnen i soffan lugn och fin...man lär sig...och ibland skriker alla på en gång:)) och man undrar hur man ska göra. Det är skönt då det flyter på!

//manon

Kommentarer
Postat av: En liten tant

Ja,jag minns känslan från förr- det var härligt när det var fullt med kompisar och alla var glada. Man stod liksom mitt uppe i det mest brusande liv och njöt.
Ha en trevlig Valborg!

Postat av: Manon

Ha en trevlig valborg själv!

Det är hemskt kul med alla små besök!

2006-04-30 @ 08:53:19
Postat av: flasknosen

Det är härligt när man känner flyt, och när jag känner att jag behärskar en besvärlig situation blir jag nöjd. Som du säger lär man sig med tiden.

Hoppas du och familjen får en riktigt trevlig Valborg!

2006-04-30 @ 11:15:23
URL: http://flasknosen.blogg.se
Postat av: Annaa M

Roligt det låter! Här är det tomt och stilla som nästan alltid. Pojken anser att man inte kan ha kompisar hemma när man inte har egen dator, Mellan har kompistomt för tillfället och Äldsta träffar sina kompisar på annat håll. Under hela min tonår var vårt hem en samlingspunkt för allt möjligt, jg bodde ju precis mitt i stan och disponerade rum&kök på första våningen själv, och även om det måste varit jobbigt att ständigt bli "äten ur huset" så tyckte nog särskilt modern att det var rätt roligt. Hon hamnade ju lite i centrum också. Jag räknar med att här bara blir tystare och tystare tills det till slut bara är klampet av kattfötter som hörs...

Trevlig Valborg och Första Maj på dig och de dina!

2006-04-30 @ 15:00:07
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: Carul Mare

Vill bara hälsa på och önska Glad Valborg...! Vädret är ju ovanligt bra i år...

2006-04-30 @ 18:23:36
URL: http://carulmare.blogspot.com
Postat av: Manon

Flaskis - ha det gott själv!

AnnaaM - Det ÄR kul! Jag ser fram emot en ungdomsgård av stora mått i framtiden *S*. N börjar bli stor, hon sa strängt åt mig att INTE ha mysbyxor på mig med alla besök (jag har det för de kladdar så mycket:)) så jag hade mina (misssixty naturligtvis) jeans. Hon var nöjd:)!

Carul Mare - detsamma, hoppas du har det bra nu!

2006-04-30 @ 21:59:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback